Marfin Bank Romania a obtinut in primul trimestru un profit net de 1,1 milioane de euro, in crestere de la numai 60.000 de euro in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor furnizate marti de institutia de credit.
Portofoliul depozitelor a crescut cu 14,4%, cel al imprumuturilor cu 16%, iar activele totale cu 4,4%.

Veniturile totale au atins 5,3 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu primul trimestru al anului 2011, in timp ce profitul operational a urcat cu 6%, in pofida nivelului ridicat al cheltuielilor pentru investitii.

"Marfin Bank Romania a reusit rate ridicate de crestere, in pofida redresarii lente a economiei Romaniei, confirmand capacitatea bancii de a performa in conditii dificile", a declarat directorul general al Marfin Bank Romania, Doros Ktorides, intr-un comunicat al bancii.

In 2011, Marfin Bank Romania a obtinut un profit operational de 13 milioane de euro si venituri de 28,65 milioane de euro, potrivit datelor prezentate anterior de catre banca.

Activele au crescut de la 602,1 milioane de euro in 2010 la 646,6 milioane de euro in decembrie 2011.

Soldul imprumuturilor bancii a urcat de la 342,7 milioane de euro la 414,3 milioane de euro la finele anului trecut, in timp ce depozitele au coborat de la 176,4 milioane de euro la 169,4 milioane de euro.

Marfin avea in decembrie o retea de 29 de sucursale in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri