EFG Eurobank, proprietarul Bancpost si al altor companii din Romania, a inregistrat in primul trimestru pierderi de 10,3 milioane euro in Romania, cu mult peste cele de 1,1 milioane euro din intervalul similar al anului trecut, dar in scadere de la 16,9 milioane euro in trimestrul patru.
Valoarea activelor din Romania a scazut cu 7% comparativ cu sfarsitul anului trecut, de la 4,54 miliarde de euro la 4,2 miliarde de euro, potrivit datelor publicate joi de grupul financiar elen, scrie Mediafax.

Soldul imprumuturilor s-a redus cu 3%, de la 3,2 miliarde de euro in decembrie la 3,1 miliarde de euro.

Portofoliul depozitelor a scazut cu 0,6% comparativ cu sfarsitul anului trecut, la 1,8 miliarde de euro.

Marja neta din dobanzi a scazut la 3,41% in primele trei luni, de la 3,88% in ultimul trimestru al anului trecut.

La sfarsitul lunii martie, banca avea in Romania 264 de sucursale, cu una mai putin comparativ cu decembrie 2011.

Grupul EFG Eurobank a inregistrat in primul trimestru pierderi de 236 milioane de euro, din care 159 de milioane de euro legate de reevaluarea in scadere a detinerilor de obligatiuni suverane elene. Banca a primit 4 miliarde de euro de la Fondul Elen de Stabilitate Financiara, astfel ca rata de adecvare a capitalului a ajuns la 9%.

Statul elen a distribuit o infuzie de capital de 18 miliarde euro catre cele mai mari patru banci grecesti institutiile de credit redobandind astfel accesul la operatiunile de refinantare ale Bancii Centrale Europene (BCE).

Astfel, National Bank of Greece, care detine in Romania Banca Romaneasca, a primit 6,9 miliarde euro, Piraeus Bank a incasat 5 miliarde euro, EFG Eurobank, a obtinut 4,2 miliarde euro, iar Alpha Bank 1,9 miliarde euro.

Cele patru mari banci elene au inregistrat pierderi totale de aproape 28 miliarde euro in urma restructurarii datoriei de stat a Greciei, contabilizate la nivelul anului trecut. Pierderile au epuizat aproape in totalitate rezervele de capital ale institutiilor.

Bancile elene controleaza aproximativ 13% din activele sistemului bancar din Romania. Pe piata romaneasca sunt prezente, pe langa cele mai mari patru institutii de credit din Grecia, si subsidiarele locale ale Emporiki Bank (controlata de grupul francez Credit Agricole) si ATEBank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri