Alexander Adamescu, presedintele Astra Asigurari, a fost amendat de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu 30.000 de lei, intrucat compania pe care o conduce a depasit termenele prevazute in legistatia in vigoare privind plata despagubirilor.
Pe langa Adamescu au mai fost amendati Alin Bucsa de la Euroins cu 10.000 de lei, Stoyanov Stamatov, director Directia Daune la Euroins, tot cu 10.000 de lei, Mariana Diaconescu, presedinte Asirom, cu 10.000 de lei, Mihail Tecau, presedintele Omniasig, pentru situatia inregistrata la fost BCR Asigurari, cu 5.000 de lei, Eugen Stoica, director Directia Daune la Omniasig, tot cu 5.000 de lei pentru situatia de la BCR Asigurari.

Totodata, Dumitru Dobrota, seful Departamenului Daune la Carpatica Asig a primit sanctionare cu avertisment scris, conform art. 39 alin. (3) lit. a) din Legea nr.32/2000.

“Protectia intereselor asiguratilor reprezinta cel mai important obiectiv asumat de Consiliul CSA chiar de la preluarea mandatului. Din pacate, numarul de petitii pentru unele societati a continuat sa creasca, ceea ce ne-a determinat sa monitorizam suplimentar situatia pe zona de instrumentare si plata a daunelor. De aceea, in cazul societatilor care au inregistrat intarzieri la plata peste termenele prevazute in normele CSA si ale caror servicii au generat mai multe plangeri din partea consumatorilor, Consiliul CSA a decis, ca o prima masura, sanctionarea persoanelor semnificative din conducerea acestor societati”, a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

In primele cinci luni ale acestui an, la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au fost inregistrate 5.462 de petitii, numar in crestere cu 71,82% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta evolutie ingrijoratoare a numarului de petitii, care reflecta nemultumirile asiguratilor, a determinat Consiliul CSA sa analizeze situatia societatilor care au inregistrat o crestere a numarului de plangeri, majoritatea acestora fiind cauzate de intarzieri la plata despagubirilor, peste termenele prevazute in legislatia in vigoare.

In urma acestei analize, in sedinta Consiliului CSA, din data de 6 iunie 2012, in scopul protejarii asiguratilor, au fost luate masuri de sanctionare a persoanelor semnificative din cinci societati de asigurare care au avut un numar mai mare de astfel de situatii.

Totodata, Consiliul CSA a hotarat efectuarea unor controale tematice la societatile de asigurare pentru verificarea cauzelor care conduc la incalcarea dispozitiilor legale in ceea ce priveste instrumentarea si plata dosarelor de dauna si, implicit, la nemultumirea asiguratilor. Rezultatele acestor controale vor fi analizate de catre Consiliul CSA, iar acolo unde va fi cazul se vor lua masuri potrivit legislatiei in vigoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri