Activitatea de factoring a BRD a crescut anul trecut cu 53%, atingand o cifra de afaceri de peste 900 milioane euro, corespunzatoare unei cote de piata de 35% si pozitiei de lider de piata, a anuntat banca, scrie Mediafax.

"In primele trei luni ale anului 2012, operatiunile de factoring si-au continuat evolutia pozitiva, cu un ritm ridicat de crestere a cifrei de afaceri. In structura, operatiunile de factoring intern detin ponderea cea mai importanta - 72% -, in timp ce operatiunile de factoring de export reprezinta 18%, iar cele de import 10% din totalul cifrei de afaceri. Din punctul de vedere al tipului operatiunii (cu regres/ fara regres), o pondere semnificativa, de 75%, o detin operatiunile fara regres, prin care banca preia riscul de neplata al debitorilor cedati in cadrul operatiunilor de factoring", se arata intr-un comunicat al BRD.

Banca arata ca, in contextul unui mediu economic dificil, factoringul reprezinta o solutie de finantare si management al creantelor care permite companiilor atat optimizarea cash-flow-ului, cat si securizarea creantelor.

BRD - Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
Instant Factoring atrage 500.000 euro la prima runda de finantare