Cu doua zile inaintea alegerilor cruciale din Grecia, francezii de la Credit Agricole au anuntat finalizarea achizitionarii Emporiki Bank Romania de la Emporiki Bank Grecia. Presa internationala a scris in aceasta saptamana ca banca franceza ia in considerare posibilitatea de a permite intrarea in faliment a unitatilor grecesti din grup, in cazul in care Grecia iese din zona euro.

Sursele citate de presa internationala mentionau si faptul ca francezii de la Credit Agricole vor sa isi transfere in proprietate subsidiarele si activelor “bune” din cadrul Emporiki.

In eventualitatea iesirii Greciei din zona euro, Credit Agricole ar fi banca straina care ar avea cel mai mult de pierdut. Credit Agricole, a treia cea mai mare banca din Franta, are in portofoliu imprumuturi grecesti de 23 miliarde euro, scrie Bloomberg.

Emporiki Bank Romania a avut pierderi de 5,1 mil. euro in 2011 insa acestea s-au redus semnificativ comparativ cu cele de 13,5 mil. euro din 2010 si de peste 18 mil. euro in 2009.

In urma acestei mutari, Emporiki Bank Romania va adopta numele de Credit Agricole.

„Aceasta tranzactie intragrup, care intareste relatiile dintre Emporiki Bank Romania si Credit Agricole Group, este total transparenta pentru clientii sai, Emporiki Bank Romania beneficiind deja de acces la finantare directa din partea Credit Agricole Group”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Credit Agricole.

Aceasta preluare este ultima etapa a unui proces inceput in 2009, in scopul de a consolida legaturile dintre Credit Agricole S.A. si subsidiarele Grupului Emporiki, mai spun oficialii bancii.

Operatiunea este supusa aprobarii Bancii Nationale a Romaniei.


Sursa imagine: Compania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Târgul de turism și goana turiștilor după discounturi. Ce caută românii?
Setari Cookie-uri