"Reactia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) dupa interviul pe care l-am acordat in urma cu doua saptamani a fost una pozitiva, complementara, iar economia de piata presupune o multitudine de operatori si opinii", a precizat directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu.
Bancherul spunea in cadrul unui interviu ca nivelul cursului de schimb s-ar putea indrepta usor spre nivelul de 5 lei/euro, indiferent daca Grecia iese sau nu din zona euro.

“Nu regret afirmatia facuta. Eu am zis ca tendinta este spre 5 lei pentru un euro decat spre 4 lei, ca este o presiune de natura speculativa din cauza tensiunilor din regiune, Europa si Grecia. Eu cred ca BNR nu va lasa lucrurile sa scape de sub control, banca centrala se uita la curs, iar acest lucru s-a dovedit pana la urma”, a mentionat Negritoiu.

El a declarat ca nu a fost sunat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dupa interviu.

“Reactia BNR de dupa interviul meu a fost pozitiva, complementara. (…) Economia de piata presupune o multitudine de operatori, opinii, asa se creeaza masa critica, asa se formeaza preturile si tendintele”, a adaugat directorul general al ING Bank.

Negritoiu este de parere ca Grecia nu va iesi din zona euro, dar ca presiuni vor fi in continuare pe moneda unica.

Acesta spune ca cele mai profitabile activitati pentru banci sunt cele de schimb valutar, pentru ca volumele sunt mari si costurile sunt mici.

“Eu nu-mi exprim pesimismul ca nu vom adopta euro curand, pentru ca bancile pierd o buna parte din veniturile din schimb valutar. In Slovacia cand au trecut la euro au scazut veniturile la jumatate”, a afirmat Negritoiu.

ING Bank Romania a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 65 milioane lei (15 milioane euro), in crestere cu 36% fata de nivelul obtinut in perioada similara din 2011.

Citeste si ING Bank va avea de la 1 septembrie un nou CEO. Noul sef sustine cresterea si nu restructurarile

Citeste si ING Bank a inregistrat in T1 un profit brut de 15 mil. euro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri