Set-up privatizari si M&A clasic

Sindicalistii din cadrul Raiffeisen Bank au anuntat ca vor picheta sediul central al bancii, contestand o serie de decizii ale administratiei. In acelasi timp conducerea institutiei sustine ca a negociat cu sindicatul si a propus un protocol, pe care liderii au refuzat sa-l semneze. Consiliul de coordonare al Sindicatului Raiffeisen Bank a luat decizia de a organiza protestul, incepand de astazi, intrucat administratia a luat "decizii abuzive si unilaterale" si in devafoarea salariatilor.

Sindicalistii se refera la restructurarea salariatilor din unele compartimente ale bancii fara respectarea legii si a contractului colectiv de munca la nivel de unitate, la programul de lucru, la discriminarea salariatilor privind modul de evaluare si stimulare a acestora, dar si la refuzul sistematic de a dialoga cu sindicatul, potrivit Mediafax.
Sindicalistii cer administratiei initierea si mentinerea unui dialog permanent intre sindicat si patronat, inclusiv obligatia patronatului de a invita delegatii alesi ai sindicatului la sedintele Consiliului de Administratie.

"Nu renunta la actiunile de protest"

Ei mai solicita respectarea programului de lucru de opt ore si a numarului de ore suplimentare prevazute de lege, afisarea orarului de lucru la toate sucursalele si agentiile din tara, anularea deciziilor de concediere emise fara consultarea sindicatului, precum si stabilirea de comun acord a criteriilor de evaluare, stimulare si promovare a salariatilor. Conducerea bancii a avut doua intalniri saptamana trecuta cu liderii sindicali, insotiti de reprezentanti ai "Cartelului Alfa", discutiile fiind purtate pe baza unei liste de revendicari in patru puncte.

"Am raspuns favorabil fiecarui punct pus in discutie de catre sindicat si consideram ca avem o baza solida pentru un dialog constructiv si ca nu exista motive pentru o actiune de protest. Cu toate acestea, liderii sindicali au declarat mai intai ca nu au mandat sa semneze un protocol cu conducerea bancii, iar imediat dupa incheierea intalnirii au anuntat membrii de sindicat si presa ca nu renunta la actiunile de protest", se precizeaza intr-un comunicat al bancii. Mentionam ca protestul de fata este o premiera pentru Romania, dat fiind faptul ca pana in momentul de fata, la nici o banca privata nu au mai avut loc proteste.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Miliardarii lumii au mai multi bani decat 60% din populatia mondiala
Setari Cookie-uri