Banca Comerciala Carpatica a prezentat cu ocazia intrunirii Adunarii Generale Ordinare si Extraordinare a Actionarilor rezultatele financiare aferente anului trecut. Anul 2005 a fost pentru institutia bancara sibiana unul deosebit de fructuos, profitul net ajungand la finele perioadei la cifra de 17.811.827 lei (5,09 milioane de euro), profitul brut al bancii ridicandu-se la 19.934.207 de lei (5,7 milioane de euro). Si ceilalti indicatori financiari ai bancii au crescut in 2005, banca raportand venituri totale de 165.760.358 de lei (41,41 milioane de euro).

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au aprobat, cu aceasta ocazie, destinatia si repartizarea profitului aferent anului 2005, descarcarea de gestiune a administratorilor bancii, bugetul de venituri si cheltuieli precum si planul de dezvoltare pentru anul 2006. Banca Comerciala Carpatica previzioneaza cresteri in medie cu 50% in ceea ce priveste elementele de venituri si cheltuieli, iar in ceea ce priveste profitul net cu peste 70%.

Strategia pentru 2006

In cursul anului 2006, Banca Comerciala Carpatica si-a programat punerea in functiune a 72 unitati noi, din care 25 au devenit deja functionale in primul trimestru din 2006. De asemenea, vor fi alocate fonduri importante pentru imbunatatirea signalisticii unitatilor teritoriale, dezvoltarea solutiilor informatice, extinderea retelei de canale alternative de distributie a produselor si serviciilor (ATM-uri si ASV-uri), implementarea unor proiecte de management al schimbarii. Valoarea totala a investitiilor previzionate va depasi 23,5 mil. RON.

Avand in vedere ampla extindere teritoriala a BCC, cresterea semnificativa a activitatii bancii si a structurii organizatorice, dezvoltarea continua a portofoliului de produse si servicii, in cadrul aceleiasi sedinte, actionarii Bancii Comerciale Carpatica au ales un al treilea vicepresedinte al bancii in persoana D-lui Ion Dobrica, actualmente Director al Directiei Trezorerie si Piete de Capital.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat majorarea capitalului social al BCC cu suma de 12.450.000 lei, reprezentand 124.500.000 actiuni nominative noi, distribuite gratuit actionarilor intr-un procent de 12,05%. Actiunile vor fi distribuite actionarilor existenti in Registrul Actionarilor REGISCO la data de inregistrare aprobata 5 mai 2006. in urma acestei majorari, capitalul social al bancii va fi de 115.735.065,4 lei, iar actiunile aflate in circulatie vor fi in numar de 1.157.350.654.

Si in anul 2006 dezvoltarea bancii va fi una puternica, bazata pe factori precum: extinderea retelei de unitati si canale alternative de distributie a produselor si serviciilor BCC, cresterea cotei de piata printr-un nivel ridicat al surselor atrase de pe piata romaneasca si al finantarilor externe si interne puse la dispozitie de partenerii bancii, cresterea fortei de vanzare care sa permita realizarea obiectivelor strategice, imbunatatirea continua a calitatii produselor si serviciilor oferite sub brand-ul Carpatica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri