Moneda nationala a avut o evolutie stabila in sesiunea de joi, cu oscilatii aproape de 4,45 lei/euro, intr-o piata cu volume reduse de valuta tranzactionata, in timp ce monedele din regiune au consemnat pierderi, in asteptarea unui semnal clar de responsabilitate de la summit-ul EU.
In jurul orei 16:30, bancile cotau euro la 4,4480 - 4,4500 lei, dupa ce la finalul sesiunii precedente cotatiile se situau usor peste 4,45 lei/euro, scrie Mediafax.

La deschidere, bancile schimbau euro la 4,4470 lei, iar in prima parte a zilei rata de schimb a coborat pana la un minim de 4,4433 lei/euro. Ulterior, cursul a urcat usor spre 4,45 lei/euro.

Valutele din regiune au inregistrat pierderi de pana la 0,7%, din cauza dobanzilor mari care afecteaza Spania si Italia.
Investitorii sunt atenti la stirile care vor veni de la reuniunea Consiliului European, pe tema crizei din zona euro si intensificarii integrarii economice, care a inceput la ora 15.25 (16.25, ora Romaniei), la Bruxelles.

Liderii celor 27 de state membre UE urmeaza sa aprobe un pact de crestere economica in valoare de 120 de miliarde de euro si sa puna bazele unei uniuni mai integrate, in special pe plan bancar.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,4508 lei/euro, in crestere cu 0,67 bani fata de miercuri. In sedinta interbancara de miercuri, cursul s-a plasat la 4,4441 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel din ultimele cinci saptamani.

Dolarul a recuperat pierderea din ziua anterioara, iar cursul a urcat cu 2,37 bani, de la 3,5573 lei/euro la 3,5810 lei/euro. Paritatea oficiala leu/franc elvetian a crescut de la 3,7011 lei/franc la 3,7059 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de banca centrala in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

Dobanzile practicate joi dimineata de banci pentru depozitele cu scadenta la o zi se plasau la 4,05 - 4,53%, de la 4,09 - 4,57% miercuri. Dobanzile pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana au urcat usor, de la 4,39 - 4,87% la 4,43 - 4,90% pe an.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri