In martie, marii investitori au luat o pauza
Bursa si-a continuat ieri trendul descendent inceput odata cu intrarea in luna martie. "Evolutia bursei poate fi considerata ingrijoratoare. Oricum, este o situatie neasteptata, ca amploare. Marii cumparatori, care sunt cei care imprima trendul general al pietei, au luat in luna martie o pauza, retragandu-si ordinele de cumparare", este de parere Alin Brendea, director de operatiuni la Prime Transaction.

Brokerii nu au o explicatie pentru aceasta situatie. De altfel, ieri, inca de la deschiderea sedintei bursiere, cele mai multe actiuni scazusera substantial, cu 5-9 la suta. Dupa o ora, situatia parea ca revine la normal, unele actiuni erau chiar pe plus, insa spre finalul sedintei de tranzactionare vanzatorii au preluat din nou initiativa, imprimand o scadere generalizata a bursei. Cele mai afectate de scaderi au fost actiunile SIF, al caror pret s-a redus ieri in medie cu 7,42 la suta. Restul actiunilor de la bursa au scazut, in medie, cu doar putin peste 2 la suta. Brokerii nu au explicatii precise despre motivele scaderii generalizate a bursei.

"Tendinta de scadere a bursei a coincis cu introducerea taxei pentru vizualizarea in timp real a cotatiilor bursiere, dar nu cred ca acesta este un motiv pentru ce se intampla acum pe bursa, pentru ca marii investitori la bursa au acces la cotatii in timp real. De asemenea, in ultima perioada au avut loc transferurile unor "pachete" de societati de pe vechiul sistem al BVB pe cel nou, Arena. Este posibil ca de luni, dupa ce toate actiunile vor fi transferate pe noul sistem de tranzactionare, sa se reia cresterile", ne-a spus un broker. Perioada de scaderi de la bursa vine dupa ce in primele doua luni ale anului cresterile indicilor bursieri depasisera orice asteptari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri