Economia romaneasca, puricata la Bursa din Londra

Evolutiile recente din mediul economic romanesc si impactul lor asupra afacerilor au constituit tema unui seminar desfasurat recent la Bursa din Londra, unde au participat si oficiali ai Ministerului roman de Finante, ai Bancii Nationale a Romaniei si ai Bancii Comerciale Romane.

Aproape 130 de reprezentanti de la companii precum Deutsche Bank, Merrill Lynch, Standard&Poor's, ING, JP Morgan sau Goldman Sachs, prezenti a Londra, au fost interesati in special de reformele pe care Guvernul roman le-a initiat sau le are in vedere.
De exemplu, reprezentantul BERD a punctat, la capitolul "Progresele Romaniei", alternanta politica, evolutia macro-economica, cresterea PIB, scaderea inflatiei si politica fiscala stricta, iar printre provocari, birocratia, coruptia si slaba disciplina fiscala.
Legat de aceste capitole, secretarul de stat in Ministerul de Finante, Dragos Neacsu, a vorbit despre actiuni concrete, unele in pregatire, precum campania de executare a evazionistilor fiscali, dar si despre cota unica de impozitare.

"Vestea buna este ca aceasta masura da roade deja si avem volume care sunt superioare celor colectate in perioada corespunzatoare din anul trecut: ianuarie, februarie, plus primele zile din martie, chiar corectandu-le cu inflatia.

Deci, nu avem un drob de sare care asteapta sa ne cada in cap. Deja avem o baza de impozitare largita", a precizat oficialul Ministerului de Finante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri