Evolutiile recente din mediul economic romanesc si impactul lor asupra afacerilor au constituit tema unui seminar desfasurat recent la Bursa din Londra, unde au participat si oficiali ai Ministerului roman de Finante, ai Bancii Nationale a Romaniei si ai Bancii Comerciale Romane.

Aproape 130 de reprezentanti de la companii precum Deutsche Bank, Merrill Lynch, Standard&Poor's, ING, JP Morgan sau Goldman Sachs, prezenti a Londra, au fost interesati in special de reformele pe care Guvernul roman le-a initiat sau le are in vedere.
De exemplu, reprezentantul BERD a punctat, la capitolul "Progresele Romaniei", alternanta politica, evolutia macro-economica, cresterea PIB, scaderea inflatiei si politica fiscala stricta, iar printre provocari, birocratia, coruptia si slaba disciplina fiscala.
Legat de aceste capitole, secretarul de stat in Ministerul de Finante, Dragos Neacsu, a vorbit despre actiuni concrete, unele in pregatire, precum campania de executare a evazionistilor fiscali, dar si despre cota unica de impozitare.

"Vestea buna este ca aceasta masura da roade deja si avem volume care sunt superioare celor colectate in perioada corespunzatoare din anul trecut: ianuarie, februarie, plus primele zile din martie, chiar corectandu-le cu inflatia.

Deci, nu avem un drob de sare care asteapta sa ne cada in cap. Deja avem o baza de impozitare largita", a precizat oficialul Ministerului de Finante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri