Grupul financiar olandez Achmea, care detine in Romania companiile Eureko Asigurari si Eureko Pensii, a investit prin intermediul fundatiei Achmea suma de 140.000 de euro in dotarea unui centru de zi, dedicat copiilor tulburari din spectrul autismului asistati de asociatia Copiii de cristal.
In luna martie a anului in curs a fost demarat proiectul de dezvoltare adecvata a primului centru de evaluare si terapie pentru copiii, adolescentii si adultii cu TSA, sindrom Asperger, ADHD, sindrom Down si tulburari asociate din judetul Brasov. Noul centru asista insa si familii din judetele Dambovita, Prahova si Covasna. Centrul se afla in Brasov pe str. Aurel Vlaicu nr. 26 bis, etaj I, in cladirea fostei Scoli Generale nr. 24.

Spatiul este dedicat Centrului cu aprobarea Primariei Municipiului Brasov si a Consiliului Local Brasov inca din anul 2009, prin contract de comodat. La serviciile Centrului pot apela toate persoanele cu tulburari din spectrul autismului, in limita locurilor disponibile. In prezent sunt asistati cu terapie dupa plan de interventie individual 63 de beneficiari. Dar numarul celor care au nevoie este mult mai mare, in baza de date avem in prezent 169 de familii, 90% fiind din judetul Brasov.

Cu banii primiti de la Fundatia Achmeea, prin proiectul scris de Fundatia For Children, echipa de management a centrului a achizitionat echipamentele necesare si a incheiat contractele pentru infrastructura (internet, telefon, etc). Investitia totala in proiect a Fundatiei Achmea este de 141.800 euro, iar fondurile urmeaza sa fie alocate pe o perioada de 3 ani.

Proiectul isi propune sa creasca gradul de integrare si adaptabilitate sociala a copiilor, adolescentilor si adultilor cu dizabilitati de tipul: autism, hiperkinezie, sindrom Asperger, tulburari pervazive de dezvoltare nespecificate sau PDD - NOS (acestea din urma se refera la o persoana care sufera de un nivel scazut de interactiune sociala, comunicare, si/sau comportamente stereotipice).

La aceasta data, in Centru, majoritatea terapeutilor lucreaza voluntar, numarul acestora fiind inca mic comparativ cu cel al persoanelor care beneficiaza de serviciile lor.

Asociatia Copiii de Cristal este o asociatie a parintilor cu copii care sufera de TSA (tulburari din spectrul autismului), Sindrom Asperger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS si tulburari asociate.

In Centru au fost amenajate 4 sali de terapie: 2 sali pentru terapie ABA, una pentru terapie prin joc si o sala dedicata terapiei ocupationale, insa amenjarea acestora necesita inca imbunatatiri. Prin proiect vom amenaja inca 4 sali, au adaugat oficialii asociatiei.

Ca orice inceput si demararea proiectului de dezvoltare a Centrului a fost dificila fiind necesara consolidarea echipei si crearea procedurilor de lucru. Nici recrutarea kinetoterapeutilor nu a fost mai usoara. In prezent insa, fundatia a selectat pentru Centru si a angajat studenti din cadrul Facultatii de Medicina specializati in kinetoterapie, care se vor ocupa cu sedintele de terapie cu cei mici.

Fundatia Achmea este un ONG independent infiintat de grupul financiar omonim, care detine in Romania Eureko Asigurari si Eureko Pensii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri