Fostul sef al filialei din Reunion a grupului Banque Populaire Caisse D`Epargne (BPCE), Benoit Catel, a fost numit presedinte al Volksbank Romania la inceputul lunii iulie, dupa ce Johann Lurf la s-a retras din functie in luna iunie, scrie Mediafax.

"Catel are peste 20 de ani de experienta in industria bancara. In ultimii zece ani a activat in cadrul bancii franceze Caisse d’Epargne. Aceasta a fuzionat in 2009 cu Banque Populaire, formand Grupul BPCE (Banque Populaire Caisse D’Epargne), actionar minoritar in Volksbank Romania, cu o participatie de 24,5%", se arata intr-un comunicat al bancii.

Inainte de numirea la Volksbank Romania, Catel a condus filiala din Reunion a grupului BPCE, anterior ocupand, in cadrul centralei Caisse d`Epargne, pozitia de director al segmentului autoritati locale si regionale si economie sociala.

Catel va conduce structura de decizie executiva a Volksbank Romania - Directoratul - din care fac parte si vicepresedintii Lucian Cojocaru (vicepresedinte Vanzari), Alexander Tscherteu (vicepresedinte Management Credite) si Sorin Serban (vicepresedinte Restructurari si Recuperare Credite).

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent, Banca are active de 4,3 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati. Incepand din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre VBI Beteiligungs GmbH.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce spune presedintele Iohannis despre referendumul pe justitie