Actionarii producatorului farmaceutic Biofarm Bucuresti intentioneaza sa treaca de pe Bursa electronica Rasdaq la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, se arata intr-un comunicat al companiei. In acest sens, actionarii vor supune aprobarii Consiliului de Administratie selectarea unei societati de servicii de investitii financiare, cu care va incheia un contract pentru operatiunea de listare.

Actionariatul Biofarm s-a modificat semnificativ in urma tranzactiilor bursiere realizate in ultima perioada, cea mai importanta schimbare fiind diminuarea participatiei presedintelui Consiliului de Administratie, Robert Ferran, de la 49,9 la suta la 10 la suta din titluri. Printre actionarii semnificativi se numara SIF Oltenia cu 10,2 la suta din actiuni si firmele americane Health Science Group si Saphiro Bancorp cu 24,3 la suta, respectiv 10 la suta din titluri. Printre noii actionari se numara si SIF Banat Crisana cu 2,045 la suta din actiuni, SIF Muntenia cu 2 la suta din titluri si SSIF Broker cu 1,7 la suta. In plus, compania intentioneaza sa rascumpere o parte din actiunile proprii in vederea cesionarii catre angajati, pretul de achizitionare fiind intre 1.000 si 7.000 lei pe actiune, adauga comunicatul companiei. Perioada de achizitionare si cesionare a actiunilor catre personalul societatii nu va depasi un an de la data publicarii hotararii AGEA in Monitorul Oficial. Cotatia Biofarm la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni a fost de 4.951 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri