Posesorii titlurilor de despagubire pot refuza actiunile la Fondul Proprietatea. Nu inseamna ca si primesc ceva in schimb
Dezmostenitii de terenuri in intravilan si de imobile in timpul regimului comunist - daca restituirea in natura nu mai este posibila - pot respinge actiunile date de stat la Fondul Proprietatea. Aceasta nu inseamna ca si vor primi ceva la schimb, titlurile fiind deocamdata singura modalitate legala, sustine Nicolae Ivan, presedintele Fondului Proprietatea.

Cei care nu doresc actiunile trebuie sa ne anunte, iar in aceasta situatie conversia automata a titlurilor emise de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) nu va mai avea loc, spune Ivan.

Pentru aceasta este suficient ca solicitantii sa trimita Fondului o scrisoare de instiintare, dar nu vor primi contravaloarea bunului in bani. Fondul Proprietatea a publicat citeva anunturi in acest sens.

Despagubirile, listate la bursa

Anuntul Fondului i se pare o atitudine iresponsabila lui Adrian Iurascu, presedintele Forumului Civic Romanesc (FCR), asociatie care reuneste mai multe organizatii ale proprietarilor.

Statul si-a luat obligatia despagubirii, iar aceasta nu este o pozitie corecta. Nu poti spune ca nu vrei sa fii sanatos. Trebuie prezentate alte variante.

Una dintre variantele care ar putea debloca in viitor situatia este tranzactionarea titlurilor acordate de ANRP la Bursa de Valori Bucuresti, inainte de transformarea automata a acestora in actiuni ale Fondului.

Pentru aceasta este necesar un aviz al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea care aproba toate instrumentele ce pot fi tranzactionate la bursa, la solicitarea FP, spune presedintele Comisiei de Buget Finante din Senat, Varujan Vosganian. Oricum, dupa 1 mai este programata o intilnire intre conducerea BVB, CNVM, Ministerul Finantelor si FP, destinata modificarii legislatiei privitoare la Fond.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4941&art=11819&cHash=f94e9253ac

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri