Care este cel mai bun credit pentru casa? Dar pentru nevoi personale? Unde gasim cel mai convenabil card de credit? si, pana la urma, care este cea mai buna banca pentru persoane fizice? La toate aceste intrebari incearca sa raspunda suplimentul bancar al revistei noastre
Sa fii cel mai bun in toate domeniile este o utopie. Pe piata bancara, cel mai mult reuseste sa se apropie de o astfel de performanta la aproape toate tipurile de credite acordate persoanelor fizice UniCredit. Analiza costurilor si a conditiilor de acordare a imprumuturilor de diverse tipuri o face, potrivit calculelor Capital, cea mai buna banca pentru credite de retail.

Cu toate acestea, daca doriti un anumit tip de imprumut, nu este obligatoriu ca cel mai avantajos sa fie in portofoliul acestei banci. Produsele sale s-au clasificat in primele cinci din sistem la fiecare categorie, dar UniCredit nu a intrunit cel mai mare punctaj pentru niciunul din creditele sale. Astfel, cel mai bun card de credit poate fi achizitionat de la BCR si BRD Groupe Socit Gnrale. Pentru cel mai bun credit auto, clientul poate merge la BRD si Alpha Bank. In schimb, cel mai bun imprumut ipotecar in lei se regaseste in oferta HVB si ING Bank, BCR reusind aceeasi performanta la varianta in euro. Pentru creditul de nevoi personale, analizat doar in varianta in moneda nationala, cea mai tentanta oferta se regaseste la Banca Romaneasca.

Bancile prefera, in momentul de fata, sa se specializeze, sa fie foarte bune la un anumit produs, in timp ce la celelalte clientul poate avea surprize mai putin placute. Ghidul celor mai avantajoase credite realizat de Capital a disecat toate costurile aferente unui imprumut. Daca dobanzile au scazut pe ambele paliere, lei si valuta, fata de anul trecut, bancile nu au iesit cu siguranta in pierdere. Comisioanele au crescut, la randul lor, chiar mai mult. Cele de administrare, minuscule la prima vedere, se aplica la soldul creditului pe an sau chiar pe luna si au depunctat banci care pot parea extrem de atractive. Surprize neplacute, pe care clientul nu le poate intui intotdeauna, au aparut si in cazul pachetelor de asigurari obligatorii pentru anumite credite.

Ghidul celor mai avantajoase credite

A aparut cel mai bun credit? Da! Il avem noi, va spune orice afis sau orice mesaj publicitar al unei banci. si totusi, realitatea dovedeste ca nu s-a inventat inca produsul perfect si banca perfecta.

In ultimii trei ani, retailul s-a dovedit a fi in continuare cel mai dinamic segment al pietei bancare. Este principalul motiv pentru care revista Capital a decis si, in acest an, sa ia la bani marunti produsele bancare destinate persoanelor fizice. De ce doar pe cele de credit? Pentru ca statisticile arata ca populatia este inclinata in continuare spre consum, chiar daca, de multe ori, consumul imbraca forma unor posibile investitii: credite pentru achizitionarea de terenuri, imobile sau, pur si simplu, pentru a juca pe bursa.

Daca este sa alegem cel mai bun credit de care avem nevoie, trebuie analizate mai multe aspecte. In primul rand, este necesara o identificare a creditului de care avem nevoie si in care ne putem incadra cel mai bine. Capital a incercat sa ofere detalii si analize despre cele mai ieftine credite, despre bancile care ofera cel mai rapid un produs, despre cele care sunt mai mult sau mai putin transparente etc. Din analiza bancilor lipseste Banca tiriac, deoarece se afla in proces de fuziune cu HVB si, implicit, de modificare a produselor oferite populatiei, dupa modelul celor de la HVB. Daca, asa cum o arata si punctajul total obtinut de cele mai mari banci de retail din sistem, banca perfecta nu s-a nascut inca, in schimb, exista posibilitatea de a alege cel mai bun produs de creditare dorit, in functie de oferta existenta.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23532&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri