Consiliul de Administratie Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a numit-o pe Aurelia Cristea (foto), fost membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in functia de director general al PAID, post lasat liber de Marius Bulugea, care si-a incheiat mandatul la conducerea asiguratorului, inceput in octombrie 2009.
Aurelia Cristea are o experienta de peste 15 ani in domeniul asigurarilor, inclusiv in activitatea de reglementare si supraveghere a pietei de profil din Romania, in perioada 2006-2010 fiind membru in cadrul Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Noul director general al PAID a detinut si functia de membru al Partidului Social Democrat incepand cu anul 1995 cand a intrat in organizatia PSD Huedin. Din 1999 si pana in anul 2006 a activat in cadrul PSD Cluj, detinand functiile de vicepresedinte TSD Cluj apoi membru in Biroul Judetean Cluj. Din iulie 2006 si pana in august 2010 a intrerupt activitatea politica datorita statutului de membru al Consiliului CSA. In prezent ocupa pozitia de vicepresedinte PSD Cluj si membru al Consiliului National al PSD, potrivit blogului personal al Aureliei Cristea.

"Obiectivul managementului (PAID - n.r.) este acela de a face demersurile necesare in raport cu autoritatile centrale si locale, astfel incat legea sa fie respectata, prin cresterea gradului de protectie a populatiei impotriva dezastrelor naturale, degrevand bugetul statului de cheltuieli suplimentare. In acelasi timp, vom continua educarea in privinta formelor de asigurare care ii protejeaza pe romani in fata dezastrelor", apreciaza Aurelia Cristea, CEO PAID.

Aurelia Cristea a detinut, de asemenea, functii executive si in cadrul fostei companii UNITA, in prezent UNIQA, intre anii 1995 si 2003, unde a parcurs mai multe etape: director de filiala la Huedin, director adjunct si director de sucursala regionala la Cluj si apoi, director de vanzari pe Romania.

Odata cu Aurelia Cristea, a fost numit si Radu Mircea Popescu, unul dintre initiatorii si coordonatorii proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor, in functia de director general adjunct, urmand sa primeasca avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Radu Mircea Popescu ocupa din ianuarie 2012 si functia de sef al departamentului tehnic in cadrul PAID.

Initial, vizat pentru a prelua functia de director general al PAID era presedintele CA al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezatrelor Naturale (PAID), Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu. Alenxander Adamescu este presedintele Directoratului Astra Asigurari, liderul pietei, si vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.

La finele lunii mai, directorul general al PAID, Marius Bulugea, si-a incheiat mandatul la conducerea asiguratorului, inceput in octombrie 2009. PAID este societatea care emite politele obligatorii pentru locuinte si a fost infiintata in septembrie 2009.

Cei mai mari actionari ai asiguratorului sunt Astra, Groupama si Platinum (fiecare cu 15%). Generali Romania are o participatie de 11 %, iar ABC Asigurari, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins si Grawe Romania detin cate 5,5% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri