Fitch a reconfirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung si alte calificative pentru trei banci din Romania, UniCredit Tiriac Bank, Banca Transilvania si ProCredit Bank Romania.
Calificativul UniCredit Tiriac Bank pentru datoriile pe termen lung a fost mentinut la nivelul BBB+ cu perspectiva negativa, cel al Bancii Transilvania la BB- cu perspectiva stabila, iar cel al ProCredit Bank Romania la BB+ cu perspectiva stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, conform Mediafax.

"Reconfirmarea ratingurilor pentru datorii pe termen lung si de sprijin, de nivel 2, reflecta opinia ca banca-mama, UniCredit, va sustine banca din Romania prin intermediul subsidiarei UniCredit Bank Austria", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Perspectiva negativa reflecta perspectiva bancii-mama.

Ratingul UniCredit Tiriac Bank ar putea fi revizuit in scadere daca grupul UniCredit va fi retrogradat, sau daca ratingul Romaniei va fi redus. In cazul ratingului Romaniei BBB- nu este asteptata o astfel de masura, iar perspectiva este stabila.

Ratingul Bancii Transilvania pentru datoriile pe termen lung este sustinut de soliditatea individuala, reflectata de ratingul de viabilitate bb-, care indica baza solida a depozitelor, imbunatatirea profitabilitatii si ponderea mai mica a creditelor in valuta. Capitalizarea este adecvata.

In cazul ProCredit Bank Romania, ratingul pentru datoriile pe termen lung si cel de sprijin, de nivel 3, arata opinia Fitch legata de posibilul sprijin din partea principalului actionar, ProCredit Holding.

Ratingul de viabilitate, de nivel b, al ProCredit Bank Romania ia in considerare cota de piata mica a bancii in Romania si concurenta in crestere, profitabilitatea redusa dar in crestere si un nivel acceptabil al profitabilitatii.

In comunicat se mai arata ca sistemul bancar din Romania continua sa fie afectat de activitatile economice reduse de pe piata locala si din regiune, principalele riscuri fiind criza din Grecia si vulnerabilitatile structurale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri