Cursul de schimb nu va ajunge in perioada urmatoare la un nivel de 5 lei/euro, dar deprecierea leului va continua si dupa referendum, deoarece nu se vad lucruri spectaculoase in economie, a precizat Misu Negritoiu, CEO ING Bank Romania.

“Sunt probleme in tara mai mari decat referendumul. Acestea sunt legate de structura institutionala, stabilitatea politica, structura politica, masurile economice, am vazut ca se anunta niste cheltuieli publice foarte mari sau angajari in sectorul public. Acesti factori pun presiune pe deprecierea leului. Referendumul incorporeaza doar anumite aspecte ale cresterii cursului de schimb”, a mentionat Negritoiu, pentru wall-street.ro.

Pe 29 iulie, romanii sunt chemati la urne pentru a vota pro sau contra demiterii presedintelui Traian Basescu.

Misu Negritoiu declara la inceputul lunii iunie, in cadrul unui interviu, ca nivelul cursului de schimb s-ar putea indrepta usor spre nivelul de 5 lei/euro, indiferent daca Grecia iese sau nu din zona euro.

La doua saptamani dupa aceasta afirmatie, bancherul spunea ca de fapt el s-a referit la tendinta cursului, care este mai degraba spre 5 lei pentru un euro decat spre 4 lei, intrucat exista o presiune de natura speculativa din cauza tensiunilor din regiune, Europa si Grecia.

Banca Nationala a Romaniei a publicat astazi noi maxime istorice pentru euro si dolar, de 4,6009 lei/euro si respectiv 3,7999 lei/dolar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Jobul platit cu 6.000 euro, pentru care au candidat o mie de oameni