Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Cristian Sporis (foto stanga) se va intoarce in august la Raiffeisen Bank, unde va prelua pozitia de vicepresedinte responsabil cu divizia corporate a bancii, detinuta pana la jumatatea anului de Marinel Burduja, informeaza Mediafax.
Sporis a fost numit secretar de stat responsabil cu Trezoreria in luna februarie, imediat dupa instalarea Guvernului Ungureanu, inlocuindu-l pe Bogdan Dragoi, care preluase functia de ministru al Finantelor Publice.

Dupa instalarea guvernului Ponta, Sporis a fost unul dintre putinii secretari de stat care au ramas pe pozitie, fiind considerat apolitic si beneficiind si de sprijinul Bancii Nationale a Romaniei, care a insistat ca la conducerea Trezoreriei trebuie sa se gaseasca un specialist cu experienta in piata bancara.

Propunerea de a fi vicepresedinte de corporate la Raiffeisen Bank l-a facut insa pe Sporis sa renunte la pozitia de secretar de stat.

Divizia corporate a Raiffeisen are trei segmente mari - corporatii multinationale, corporatii locale mari si corporatii medii & regiuni, alaturi de care sunt organizate structuri distincte pe cash management si finantari de proiecte.

In varsta de 36 de ani, Sporis a abosolvit Facultatea de Finante - Banci a Academiei de Studii Economice si a lucrat prima data in trezorerie la sucursala din Romania a Bancii Nationale a Greciei.

El a activat la trezoreria Raiffeisen din 2002, la putin timp dupa preluarea Bancii Agricole de catre grupul austriac. In ianuarie 2003 a fost promovat director executiv al bancii pe trezorerie, iar din martie 2005 a ocupat pozitia de director executiv al bancii pe aria trezorerie si arbitraj.

Directoratul bancii este condus de Steven van Groningen - presedinte executiv, secondat de James Daniel Stewart - vicepresedinte responsabil pe Trezorerie si Piete de Capital, Vladimir Kalinov -vicepresedinte divizia retail si Carl Rossey - vicepresedinte divizia operatiuni si IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri