Litigiul dintre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si International Farmaceutical Group LLC - actionar Biofarm, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, a fost solutionat in baza sentintei 710/2006.
Partile dosarului au fost Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in calitate de reclamant, si International Farmaceutical Group LLC in calitate de parat.

In dispozitivul Sentintei nr 710/2006, se admite actiunea formulata de AVAS. Parata este obligata sa achite reclamantei daune de 24.809.400 USD, dividende nete aferente anului 2000 incasate, si 51.691,22 USD cheltuieli de judecata. Biofarm SA, necitata in acest litigiu, anunta intr-un comunicat ca numarul de actiuni ale Biofarm SA cu care International Farmaceutical Group figureaza in registrul actionarilor este acelasi cu numarul de actiuni care a facut obiectul contractului de vanzare-cumparare actiuni, incheiat intre AVAS si International Farmaceutical Group LLC.

Registrul Independent Monitor a confirmat ca intreg pachetul de actiuni al IFG nu a suportat si nici nu suporta restrictii de la tranzactionare la BVB. Actiunile detinute de International Farmaceutical Group LLC au fost blocate pe o perioada de doua saptamani incepand cu 30.03.2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri