UBS se pregateste sa actioneze in justitie Nasdaq OMX Group, cea mai mare banca elvetiana estimand ca a pierdut 349 milioane franci (290 milioane euro) din cauza erorilor care au aparut in sisteme operatorului bursier la listarea Facebook, in luna mai.
Oferta publica initiala a Facebook, cea mai asteptata listare la bursa din acest an, a fost intarziata semnificativ dupa ce sistemele Nasdaq nu au facut fata volumului mare de trafic. Dincolo de investitorii care se asteptau la un castig rapid, dezamagiti de scaderea puternica a actiunilor retelei de socializare dupa listare, casele de brokeraj si traderii implicati in operatiune sustin ca au pierdut sute de milioane de dolari din cauza proastei functionari a platformei Nasdaq, care a intarziat, in unele cazuri cu mai multe ore, procesarea ordinelor de cumparare si vanzare, scrie Mediafax.

Nasdaq a pus deoparte 62 milioane de dolari pentru compensarea caselor de brokeraj. Directorul general al bursei, Robert Greifeld, a declarat vineri ca fondurile alocate reprezinta reactia "definitiva" a companiei la acuzatiile din partea caselor de brokeraj.

UBS, cea mai mare banca elvetiana, a anuntat marti ca a pierdut in luna mai 349 milioane franci elvetieni, echivalentul a 356 milioane de dolari, din cauza erorilor informatice din timpul listarii Facebook, potrivit WSJ.com. Pierderea a fost inregistrata in trimestrul al doilea, profitul net al bancii inregistrand o scadere de 58% fata de nivelukl din perioada corespunzatoare a anului trecut, de la 1,02 miliarde franci la 425 milioane franci (353 milioane euro).

Folosind un limbaj dur, UBS a acuzat Nasdaq de incompetenta "grosolana" in pregatirea listarii Facebook si sustine ca operatorul bursier a facut mai multe greseli. Banca elvetiana vrea sa fie compensata in totalitate pentru pierderea suferita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri