Allianz-Tiriac Asigurari, divizia locala a grupului financiar german Allianz, a incheiat primul semestru al anului 2012 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 460,2 milioane de lei, valoare egala cu cea inregistrata in aceeasi perioada din anul anterior.
In acelasi timp, profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu IFRS, a crescut cu 34%, pana la valoarea de 7,4 milioane de lei, comparativ cu 5,5 milioane lei in primul semestru din 2011.

Consiliul de Administratie (CA) al Allianz-Tiriac Asigurari, a doua companie dupa subscrieri din piata de profil in 2011, l-a numit in luna iunie anul curent pe Remi Vrignaud in functia de CEO al companiei, al carui mandat a inceput odata luna august.

Remi Vrignaud a preluat functia de la Rangam Bir (foto), care a detinut aceasta pozitie in Romania la Allianz-Tiriac Asigurari incepand cu luna mai 2010, moment cand l-a inclocuit la carma asiguratorului pe Cristian Constantinescu. Rangam BIR va prelua o functie in cadrul Allianz in regiunea Asia-Pacific, in calitate de Membru al echipei regionale de management din Singapore.

Pe segmentul de asigurari generale primele brute subscrise de Allianz-Tiriac s-au situat la 407,1 milioane de lei, similar cu valoarea inregistrata in acelasi interval din 2011, de 409,7 milioane de lei. Cele mai importante contributii la realizarea acestor venituri le-au avut asigurarile Casco (pondere 48%), Property (22%) si RCA (21%), mentioneaza compania.

Defalcat, subscrierile RCA au avansat in primul semestru din anul curent cu 9%, pana la 88 milioane de lei, sustinute de vanzarile de polite individual. Asadar, politele RCA contractate de persoane fizice au generat venituri cu peste 30% mai mari.

La nivelul portofoliului property, veniturile semestriale au ramas stabile la valoarea de aproximativ 91 milioane de lei. Circa o treime din aceasta suma este reprezentata de primele brute subscrise pentru asigurarea locuintelor.

Afacerile Casco s-au contractat cu 7%, pana la 195 milioane de lei, scaderea fiind generata de portofoliul de leasing la nivelul caruia numarul contractelor de leasing ajunse la scadenta a fost mai mare decat numarul politelor noi incheiate. Portofoliul de asigurari Casco non-leasing a inregistrat subscrieri cu 5% mai mari, sustinute de vanzarile superioare pe retail (+15%).

In primul semestru din 2012, asigurarile de sanatate (politele de grup si politele de asigurare de sanatate pentru calatorii in strainatate) au inregistrat o dinamica foarte buna, generand 7,2 milioane de lei, cu 23 de procente mai mult decat in primele 6 luni din 2011.

Si asigurarile de raspundere civila generala au crescut cu peste 18 procente, contabilizand un nivel al primelor brute subscrise de peste 18 milioane de lei.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 53,1 milioane de lei in primul semestru din 2012, cu 5% mai mult decat in primele sase luni din anul anterior (50,6 milioane de lei). De asemenea, numarul de polite individuale de asigurari de viata emise de Allianz-Tiriac a fost cu circa 10% mai mare decat in acelasi interval din 2011.

Asadar, veniturile din prime aferente politelor contractate de persoane fizice in perioada mentionata au inregistrat o crestere de 14%, depasind 160 milioane de lei. In paralel, politele contractate de persoane juridice (exclusiv leasing) au generat venituri de 220 milioane de lei, cu 3 milioane de lei mai mult decat in primele 6 luni din 2011.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri