Saptamana trecuta, raportul euro/leu a avut la bursa din Sibiu o tendinta descedenta, cei care isi acopera riscurile valutare acordand tot mai multa atentie instrumentelor pe care le ofera piata futures.
Primele contracte cu scadenta la finele lui septembrie au fost realizate la preturi de 3,5098 3,51 lei pentru ca vineri tranzactiile sa fie realizate la 3,48 lei.

Se pare ca investitorii iau in calcul continuarea evolutiei apreciative a leului, instrument folosit si in acest de BNR pentru stoparea inflatiei, observa un broker. Daca banca centrala va majora, la inceputul lui mai, dobanda de politica monetara, de la 8,5 la 9 sau 9,5%/an, este de asteptat ca fondurile speculative sa isi mareasca expunerea pe piata romaneasca, prin vanzari mai mari de valuta, leii urmand sa ii plaseze in depozite, caz in care euro va scadea sub pragul de 3,4 lei.

Pentru jumatatea anului preturile futures ale euro au scazut de la 3,48 3,4851 lei, la inceputul saptamanii, la 3,4676 3,4774 lei, la finele ei.
Preturile de cotare ale raportul dolar/leu au coborat pentru iunie de la 2,9 la 2,83 lei, pentru septembrie ele stagnand la 2,9 lei.

Paritatea euro/dolar cu scadenta la jumatatea anului a avut o evolutie crescatoare, dupa ce expectatiile privind cresterea in iunie a dobanzii de referinta americana la 5,25% au devenit tot mai incerte. Astfel, de la preturi de 1,2170 1,2230 dolari, euro a urcat in cursul saptamanii la 1,2330 1,2365 dolari. Pentru prima luna de toamna tranzactiile au fost realizate la preturi de 1,2280 1,23745 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri