Principalii actionari ai Mindbank nu mai pot sustine banca si anunta ca vor sa vinda actiunile detinute catre un investitor international
Miine, actionarii Bancii pentru Mica Industrie si Libera Initiativa, Mindbank SA, au fixat o adunare generala in care unul dintre punctele de pe ordinea de zi vizeaza imputernicirea reprezentantilor pentru vinzarea pachetului majoritar de actiuni. Unii dintre actionari doresc sa-si vinda actiunile intrucit nu pot sustine banca prin forte proprii. Dorim sa vindem la o banca cunoscuta pe plan international, nu catre fonduri de investitii sau capital speculativ - spune presedintele Mindbank SA, Ioan Prundus.

Operatiunea, care urmeaza sa fie aprobata de adunarea generala, se anunta dificila din perspectiva cumularii unui pachet majoritar de actiuni. Intre actionarii semnificativi si care doresc sa vinda se numara Asociatia Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM, care detine un pachet de 25,2% din actiuni, si kuweitianul H.M. Bahman, cu 15,41% din Mindbank. Numarul total al actionarilor este insa mare, de 3.143, aceasta fiind principala dificultate in stringerea unui pachet majoritar care sa fie oferit spre vinzare. Valoarea nominala a actiunilor Mindbank este de 0,2 RON/actiune.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4988&art=11936&cHash=b4e097c560

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri