In articolul de astazi va prezentam o analiza detaliata a impactului pe care evolutia cursului de schimb valutar o poate avea asupra situatiilor financiare ale unei companii. Afla ce societati pot castiga de pe urma unui curs valutar cu trend crescator si care sunt perdantii in astfel de situatii, scrie AvocatNet.
1. Inregistrarea tranzactiilor in valuta in contabilitate

Potrivit legii romane a contabilitatii, contabilitatea se tine in moneda nationala. Contabilitatea operatiunilor efectuate in valuta se tine atat in moneda nationala, cat si in valuta. Evaluarea elementelor monetare in valuta si a celor exprimate in lei, a caror decontare se face in functie de cursul unei valute, se efectueaza potrivit reglementarilor contabile aplicabile.

In conformitate cu reglementarile contabile in vigoare, o tranzactie in valuta este o tranzactie care este exprimata sau necesita decontarea intr-o alta moneda decat moneda nationala (leu), inclusiv tranzactiile rezultate atunci cand o entitate:
• cumpara sau vinde bunuri sau servicii al caror pret este exprimat in valuta;
• imprumuta sau ofera spre imprumut fonduri, iar sumele ce urmeaza sa fie platite sau incasate sunt exprimate in valuta; sau
• achizitioneaza sau cedeaza intr-o alta maniera activa, contracteaza sau achita datorii exprimate in valuta.

Citeste mai mult pe AvocatNet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri