Asiguratorii si societatile de brokeraj aveau la sfarsitul anului trecut aproape 15.300 de salariati, in scadere cu 19,7% fata de 2010, reiese din datele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), potrivit Mediafax.

"Conform datelor comunicate de Institutul National de Statistica, la data de 31.12.2011, in Romania erau inregistrate ca angajati 6.097.000 de persoane. Prin raportarea numarului persoanelor angajate cu contracte de munca din sectorul asigurarilor la totalul angajatilor din Romania, rezulta ca industria de asigurari detine o pondere de 0,25%", se spune in raportul anual al institutiei.

In 2010, CSA a anuntat ca numarul salariatilor din industria asigurarilor a scazut cu cu 7,1%, la 19.058 de persoane, in urma restructurarilor de personal efectuate de anumite societati de asigurare in vederea scaderii cheltuielilor, de iesirea din piata a KD Life Asigurari, Delta Asigurari si Delta Addendum, precum si de iesirea din piata a unor brokeri de asigurare.

Din cifrele anuntate de CSA reiese ca personalul asiguratorilor si societatilor de brokeraj s-a situat in jurul cifrei de 15.300, in coborare cu 19,7% fata de 2010.

Anul trecut, pe piata asigurarilor au desfasurat activitati de subscriere un numar de 43 de societati, la care se adauga 554 de brokeri de asigurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
ALDE spune ca nu sustine proiectul de lege pentru desfiintarea ASF