Valoarea economisirilor realizate de clientii BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a depasit, la jumatatea acestui an, un miliard de lei (227,8 milioane euro), dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita apetentei crescute a populatiei de a economisi in perioada de criza economica.
"Conditiile economice dificile din ultimii ani au determinat consumatorii sa fie mai chibzuiti, sa analizeze bine produsele inainte de a opta pentru ele, sa prefere economisirea in locul consumului imediat. (...) Am inregistrat astfel cresteri substantiale ale portofoliului de clienti, ale sumelor contractate si depozitelor atrase, a declarat, intr-un comunicat, presedintele bancii, Alexandru Ciobanu.

BCR BpL a ajuns, dupa primul semestru, la peste 270.000 de clienti, cu circa 50.000 mai multi fata de portofoliul din intervalul similar al anului trecut.

In faza de economisire, clientii BCR BpL au posibilitatea de a realiza depuneri lunare regulate sau in functie de bugetul familiei la o anumita perioada, poate si o data sau de cateva ori pe an. Peste 40% din incasarile lunare provin de la clienti care au optat pentru ordine de plata automate.

In etapa de creditare, banca furnizeaza produse de creditare locativa cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada creditului, fara comisioane de analiza dosar si rambursare anticipata sau pentru evaluarea garantiilor, toate creditele fiind acordate doar in lei.

Imprumuturile pot avea ca destinatie modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite in domeniul locativ.

BCR BpL a fost lansata in iulie 2008, avand ca actionari Banca Comerciala Romana cu 80% din titluri si Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a grupului Erste, cu restul actiunilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri