Azi va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor, unde se va decide viitorul pietei de capital
Bursele sint printre institutiile cele mai rentabile din Romania. Asta deoarece banii lor vin din comisionul perceput pe tranzactie. Astfel, nu conteaza daca un jucator cistiga sau pierde. Totul este doar ca el sa joace. De aceea, decizia care se va lua azi sau miine (26-27 aprilie) de catre casele de brokeraj actionare la cele doua burse este foarte importanta.

Potrivit raportului de evaluare intocmit de PriceWaterhouseCoopers pentru Bursa de Valori Bucuresti, valoarea pe piata a BVB este de 15,5 milioane de euro. In schimb, valoarea activului net este de 5 milioane de euro. Si sistemul de tranzactionare Arena costa destul de mult. El a fost apreciat de PriceWaterhouseCoopers la 1,6 milioane de euro. Pentru a se putea realiza unificarea burselor si la Bursa Monetar-Financiara de la Sibiu (BMFMS), a fost intocmit un raport de evaluare tot de catre PriceWaterhouseCoopers.

„Raportul PriceWaterhouseCoopers referitor la BMFMS arata ca valoarea pe piata este de 3,4 milioane de euro, iar cea a activului net de 1,601 milioane de euro“, afirma Teodor Ancuta, presedintele BMFMS. Este drept, dupa unificare se va face o noua reevaluare a celor doua burse.

BVB ia in calcul ca unificarea sa nu aiba loc

„Daca azi sau miine (26-27 aprilie) casele de brokeraj actionare la BVB decid fuziunea cu Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu, atunci peste o saptamina vom convoca si noi AGA pentru a aproba aceasta masura“, ne anunta Teodor Ancuta, presedintele BMFMS. El se declara sceptic in ceea ce priveste unificarea pietei de capital. „In momentul de fata sint 32 de actionari societati de servicii de investitii financiare (SSIF) care detin 64,14% din BMFMS si 43 de actionari SSIF care detin 55,43% din Casa Romana de Compensatie (CRC). Asta dovedeste ca majoritatea caselor de brokeraj, 44 la numar, sint deja prezente in rindul actionarilor celor doua institutii“, ne anunta Daniel Tepes, presedintele SSIF HTI Valori Mobiliare cum sta treaba cu actionarii la Sibiu.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5003&art=11978&cHash=fccb4f7222

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si