Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat inchiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare financiara a societatii comerciale Forte Asigurari Reasigurari, fosta Irasig.
Decizia nr. 452/07.08.2012 privind inchiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare financiara a Societatii Comerciale Forte Asigurari Reasigurari S.A. a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 607 din 23.08.2012, conform CSA.

Solvabilitatea companiilor de asigurari s-a deterioratConsiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in luna decembrie 2011, deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii Forte Asigurari, se arata intr-un anunt postat pe pagina web a institutiei.

La acea vreme, decizia 1068/2011 privind deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare financiara a societatii comerciale Forte Asigurari a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 9 din 05/01/2012.

Potrivit datelor Monitorul Oficial, raportul dintre marja de solvabilitate disponibila si fondul de siguranta si indicatorul de lichiditate au valori subunitare, 0,51 si respectiv 0,03.

Normele CSA prevad pentru ambii indicatori valori minime de cel putin 1.

Consiliul de Administratie al Forte Asigurari va prezenta CSA un plan de redresare financiara in termen de cel mult 20 de zile de la primire adeciziei.

Forte Asigurari si-a inceput activitatea in 1996 sub denumirea Irasig si practica asigurari generale.

Finmacht SA (Elvetia) controleaza 86,29% din actiunile asiguratorului, alaturi de Compania Hoteliera Intercontinental Romania - 13,61% si Petrom - 0,09%.

Capitalul societatii se ridica la 9,63 milioane de lei, conform datelor Registrului Comertului valabile la 14 decembrie 2011.

In 2010, subscrierile au atins 3,41 milioane de lei, de la 3,13 milioane de lei in urma cu un an, iar pierderile au scazut la 191.243 lei, de la 3,39 milioane de lei.

In noiembrie 2010, actionarii Forte Asigurari au fost convocati pentru a discuta majorarea capitalului social cu echivalentul in lei a 3,5 milioane de euro, de la 9,63 milioane de lei, si cesiunea titlurilor detinute de Finmacht in cadrul asiguratorului, potrivit unui convocator publicat in Monitorul Oficial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri