Valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in sedinta din 25 aprilie 2006 a fost de 14,21 milioane lei (4,09 milioane EUR, 5,05 milioane USD). Indicii bursieri BET-C si BET au inregistrat usoare cresteri fata de valorile precedente, BET-C cu 0,07%, si BET cu 0,43%, in timp ce indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare s-a apreciat semnificativ cu 2,42%.

Lichiditatea a fost scazuta, tranzactionandu-se aproximativ 14,9 milioane actiuni apartinand unui numar de 41 emitenti, dintre care 15 au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta, fata de 15 care au scazut.

Performerele zilei au fost societatile de investitii financiare, care au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta cu 1-2% (SIF Transilvania s-a apreciat cu +4,72%), insa in conditiile aceleiasi lichiditati reduse. Cel mai activ dintre SIF-uri a fost SIF Transilvania, care a inregistrat o valoare totala a tranzactiilor de 2,17 milioane lei, pe fondul transferului unui numar de 993.500 actiuni. Restul SIF-urilor au inregistrat volume in jur de 500.000 actiuni, cu mentiunea ca actiunile SIF Muntenia au facut obiectul unei tranzactii Deal cu 800.000 actiuni la pretul de 1,5700 lei.

Cel mai tranzactionat emitent a fost BRD-Groupe Socit Gnrale (BRD) cu o valoare totala a tranzactiilor de 2,75 milioane lei. Reintrat la tranzactionare dupa desfasurarea Adunarii Generale a Actionarilor, pretul actiunilor s-a apreciat dupa deschiderea sedintei pana la valoarea de 17,7000 lei, pentru ca in ultima ora de tranzactionare, un ordin de vanzare sa determine scaderea cotatiilor pana la nivelul de 17,3000 lei, care reprezinta si pretul de inchidere de astazi. Volumul total tranzactionat a fost de 158.000 actiuni, fiind mai ridicat decat in sedintele precedente.

La mica diferenta de BRD se situeaza Impact Bucuresti (IMP) cu o valoare totala a tranzactiilor de 2,67 milioane lei. Lichiditatea a fost in crestere pentru acest emitent, cu 4,28 milioane actiuni tranzactionate, iar valoarea de referinta a ramas neschimbata fata de sedinta precedenta (pret de inchidere 0,6250 lei).

Dintre emitentii care au inregistrat cresteri ale valorilor de referinta pe fondul unor volume relativ ridicate remarcam Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) 2,28%, Siretul Pascani (SRT) 2,19%, Rulmentul Brasov (RBR) 3,85% si Aerostar Bacau (ARS) 6,38%, iar dintre emitentii care au scazut in sedinta de astazi mentionam Mefin Sinaia (MEF) 11,61%, Rafinaria Astra Romana Ploiesti (ASP) 3,54% si Compa Sibiu (CMP) 2,9%.

Pe Piata RASDAQ, valoarea totala tranzactionata a fost de 420 mii lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe Avicola Buzau (AVZU) cu 63,9 mii lei, Timpuri Noi Bucuresti (TIMP) cu 48 mii lei, Mittal Steel Roman (PTRO) cu 47,2 mii lei, Valmetex Rm.Valcea (VALM) cu 35,9 mii lei si IAR Brasov (IARV) cu 35,5 mii lei. (Sursa Active International)
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri