Volumul transferurilor efectuate joi la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) s-a ridicat la peste opt milioane lei, numarul pozitiilor deschise pentru investitori depasind 98.100, informeaza Rompres. Sesiunea bursiera de pe piata derivatelor s-a finalizat prin realizarea a 425 tranzactii, insumand aproape 3.200 contracte futures.

Dintre activele suporturi ramase, s-au detasat ca lichiditate DESIF 5, pentru care totalul contractelor realizate din 251 tranzactii s-a ridicat la 1741, 1182 pentru scadenta in derulare si 559 pentru scadenta septembrie. In ceea ce priveste cotatiile, DESIF 5 au adus in prim plan o evolutie diferita pentru cele doua scadente disponibile. Astfel, pentru scadenta in derulare, DESIF 5 marcheaza o apreciere de 0,002 lei/actiune, in timp ce pentru scadenta septembrie ele au avut o evolutie de sens contrar, evidentiindu-se o scadere de 0,0045 lei/actiune.

Ultimele tranzactii cu DESIF 5 au fost realizate la preturi de 2,667 respectiv 2,724 lei/titlu pentru datele amintite. Pe langa societatea de investitii mentionata, s-a mai remarcat si DESIF 2, cu un total de 1.406 contracte futures, realizate prin 154 tranzactii, total prin care a fost transferat echivalentul a circa 1,4 milioane de actiuni. Dintre acestea, majoritatea s-au indreptat spre scadenta apropiata.

Spre deosebire de DESIF 5, DESIF 2 s-au inscris pe un traseu ascendent, la finalul zilei reusind sa se aprecieze cu 0,003 lei/actiune pentru jumatatea anului si cu 0,0085 lei/actiune pentru septembrie, pana la preturi de 2,26 si lei 2,3285 /titlu.

Au mai fost perfectate contracte si pe derivatele DESIF 1, cotatiile acestora fiind de 2,4001 lei/actiune pentru iunie si 2,4303 lei/actiune pentru septembrie.

In aria derivatelor valutare, au fost incheiate contracte pe paritatea euro/dolar cu scadenta in luna iunie, dar si pe paritatea RON/euro, atat pentru iunie cat si pentru septembrie. Pentru jumatatea anului, un euro a fost cotat la 1,242 dolari. Raportat la moneda autohtona, euro scade cu 0,0117 unitati pentru iunie, cotatia sa de la inchidere fixandu-se la 3,4682 lei pentru o moneda unica. Pentru septembrie, un euro a fost cotat la 3,48 lei.

Pe de alta parte, apropierea finalului de luna confirma inca o data stabilitatea procesului de ascensiune al BMFMS, fapt ilustrat de progresele care rezulta din compararea cifrelor din prezent cu perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri