In sedinta de ieri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-au tranzactionat 20 emitenti, iar valoarea totala a tranzactiilor a fost de 9,91 milioane lei (2,85 milioane EUR, 3,54 milioane USD), in conditiile in care nu mai putin de 34 emitenti au fost suspendati de la tranzactionare, datorita desfasurarii Adunarilor Generale ale Actionarilor.

Volumul total al tranzactiilor a fost de 12,5 milioane actiuni, iar indicii bursieri BET-C si BET au inregistrat usoare fluctuatii fata de valorile precedente: BET-C a scazut cu -0,02%, si BET cu -0,05%, in timp ce indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare s-a apreciat cu
0,16%.

Cei mai tranzactionati emitenti au fost SIF Oltenia (SIF5) cu 1,77 milioane lei si SIF Banat-Crisana (SIF1) cu 1,71 milioane lei, urmati de Banca Comerciala Carpatica Sibiu (BCC) cu 1,26 milioane lei, SIF Muntenia (SIF4) cu 1,14 milioane lei si SIF Moldova (SIF2) cu 1,11 milioane lei.

SIF Transilvania (SIF3) a fost suspendata de la tranzactionare, datorita primei convocari pentru Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, la care au participat actionari, in nume propriu si prin corespondenta, detinand doar 35,9% din capitalul social al emitentului (insuficient pentru desfasurarea in legalitate a adunarii), astfel incat a doua convocare va avea loc in data de 28 aprilie 2006, ora 14.

Banca Comerciala Carpatica Sibiu (BCC) a inregistrat o crestere a volumului total tranzactionat pana la 2,01 milioane actiuni, insa fara vreo schimbare a valorii de referinta, desi preturile au variat intre 0,6200 lei si 0,6350 lei. O explicatie a acestei cresteri de volum ar fi apropierea datei de inregistrare (fixata pentru 5 mai 2006) pentru identificarea actionarilor asupra carora se vor rasfrange hotararile Adunarilor Generale Ordinare si Extraordinare ale Actionarilor BCC, si care a animat tranzactiile pe acest emitent.

Impact Bucuresti (IMP) si Siretul Pascani (SRT) s-au aflat si astazi printre emitentii cu volume tranzactionate mari (peste 1 milion actiuni), insa cu scaderi ale valorilor de referinta. Socep Constanta (SOCP) a inregistrat de asemenea o lichiditate marita, cu 1,86 milioane actiuni tranzactionate, la care se adauga o tranzactie Deal cu 3.321.000 actiuni la pretul de 0,2050 lei. Si in acest caz, valoarea de referinta a suferit o scadere, cu - 0,94%, pretul de inchidere fiind 0,2100 lei, care reprezinta si valoarea minima din sedinta de astazi.

Pe Piata RASDAQ, valoarea totala tranzactionata a fost de 1,81 milioane lei. Cele mai mari valori ale tranzactiilor s-au inregistrat pe RECO Bucuresti (RECO) cu 736,6 mii lei, Comnord Bucuresti (COSC) cu 510 mii lei, Neferal Bucuresti (NEFE) cu 121,1 mii lei si Socim Suceava (SOCI) cu 80 mii lei. (Sursa Active International)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri