Premierul Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa la Targu Jiu, ca in conditiile mentinerii cotei unice de 16 la suta este necesara cresterea veniturilor bugetare astfel incat Guvernul sa aiba mai multi bani pentru scoli, spitale si drumuri.

Initial in stirea transmisa de corespondentul Mediafax se spunea ca premierul Victor Ponta ar fi precizat ca este necesara majorarea cotei unice de 16 la suta astfel incat Guvernul sa aiba mai multi bani la buget pentru scoli spitale si drumuri.

Premierul a declarat, luni, la Targu Jiu, intr-o conferinta de presa, ca veniturile bugetare din acest an au crescut doar prin "decapitarea caracatitei" care era in varful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Ministerul de Finante trebuie sa se ocupe mai mult de strans bani si mai putin de venit cu idei extraordinare, insa, pe de alta parte, e foarte clar ca aceasta cota unica de 16%, pentru a avea bani pentru scoli, pentru spitale, pentru drumuri, trebuie sa creasca. Oricum, in acest an au crescut veniturile bugetare, dar intr-un singur fel au crescut, eliminand din conducerea ANAF acea caracatita de coruptie pe care acum procurorii in sfarsit o ancheteaza. Numai eliminand varful de coruptie al ANAF-ului am reusit sa avem incasari mult mai mari la bugetul de stat", a precizat Ponta, citat de Mediafax.

Prim-ministrul a mentionat ca, pentru urmatorii ani, sistemul fiscal din Romania trebuie regandit pentru ca veniturile la buget sa fie mai mari decat cele de pana acum, Ponta precizand ca bugetul pe care l-a mostenit de la vechiul Cabinet se termina in luna septembrie.

"Parca in septembrie Romania pleca in vacanta sau anul se termina in septembrie. … In 2013-2016 trebuie sa asezam sistemul fiscal in asa fel incat sa avem resurse pentru proiectele mari", a declarat premierul, care a mentionat ca si recentele taieri de fonduri de la unele proiecte de investitii au fost facute tot pentru a asigura o mai buna cheltuire a banilor publici.

Ponta spune ca banii luati de la unele proiecte aflate in derulare, cum ar fi centura de sud a municipiului Bucuresti, asigurau finantare pentru unele firme "ale PDL".

Premierul a precizat ca banii respectivi nu asigurau finalizarea lucrarilor, ci doar finantarea necesara pentru PDL, investitiile putand fi duse la bun sfarsit in zeci sau chiar sute de ani daca li s-ar fi asigurat in continuare aceleasi sume de bani pentru executarea lor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Lazea: Alegerile vor fi castigate pe concepte economice gresite