Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor a avizat favorabil revenirea la forma initiala a Legii asigurarilor obligatorii de locuinta, potrivit careia toti proprietarii trebuie sa isi asigure casele impotriva celor trei riscuri de catastrofa, in caz contrar fiind pasibili de amenda, scrie 1asig.ro.

Proiectul avizat de comisie stipuleaza, printre altele, abrogarea alin. 8 din articolul 3 al Legii asigurarii obligatorii a locuintelor, introdus in decembrie 2010, prin Legea nr. 248/2010, care modifica Legea nr.260/2008). Acesta prevedea ca proprietarii care au o asigurare facultativa (care acopera riscurile cuprinse in polita PAD) nu mai sunt obligati sa-si incheie si polita obligatorie.

Proiectul pentru revenirea la forma adoptata initial a fost propus de catre deputatul PSD Mihai Tudose. Acesta a fost respins de Senat in octombrie 2010 si inscris pe ordinea de zi la Camera Deputatilor (camera decizionala) in iunie 2011.

Ulterior, proiectul a fost trimis la comisiile de specialitate ale Camerei, pentru raport suplimentar. In cele din urma, ieri, Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare a avizat favorabil acest proiect de lege, care urmeaza sa fie supus votului plenului Camerei Deputatilor.

Citeste mai mult despre aceasta tema pe 1asig.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Signal Iduna vinde asigurari de sanatate online cu 600 lei pe an