ING Bank Romania a preluat o cladire de birouri din Bucuresti, dezvoltata de firma Nord City, controlata de oameni de afaceri romani si aflata in faliment de anul trecut, desemnand compania americana AIG/Lincoln sa administreze si sa inchirieze imobilul, in proportie de doua treimi neocupata.
"Odata cu transferul proprietatii North City Tower catre ING, au fost realizate lucrari majore de modernizare a cladirii, in scopul de a imbunatati serviciile si pentru a restructura contractele, astfel incat sa se ajunga la niveluri competitive pentru chiriasi. Cu o investitie substantiala realizata de ING si cu expertiza AIG/Lincoln, a fost implementata o noua strategie pentru North City Tower", se arata intr-un comunicat al North City Tower, noteaza Mediafax.

Imobilul a fost finalizat in anul 2007, fiind dezvoltat de firmele City Holding, detinuta de omul de afaceri Dan Tatoiu si Nord Group, controlat de Liviu Barbulescu. Cladirea de birouri, amplasata in zona Pipera, a atras o investitie de 16 milioane euro.

In comunicat nu se mentioneaza data la care a fost preluata cladirea de catre ING si nici date despre tranzactie. Cel mai probabil, ING a preluat cladirea in contul vreunei datorii avand in vedere ca banca a acordat in 2007 un imprumut firmei Nord City.

Imobilul are circa 12.500 metri patrati construiti, din care 9.700 metri patrati vor fi pentru spatii de birouri si comerciale, structurat pe 12 nivele. Investitia a fost realizata prin intermediul firmei Nord City, formata din companiile Nord Grup si City Holding. Potrivit datelor Tribunalului Municipiului Bucuresti, firma Nord City a intrat in faliment la sfarsitul anului trecut.

Modernizarea cladirii va continua in urmatoarele luni, printre companiile care ocupa spatii in imobil numarandu-se Puma, Strabag, Fokker si Tymbark.

"Gradul de ocupare al cladirii s-a dublat in ultimele sase luni, la 35%. Partea de retail a fost inchiriata aproape integral de un magazin de tip outlet Puma. Alti chiriasi noi ar putea urma sa vina in cladire avand in vedere ca exista negocieri in curs pentru spatii care variaza intre 200 metri patrati si 2.500 de metri patrati", se mentioneaza in comunicat.

Cladirea avea la inceputul anului un grad de ocupare de doar 18% dupa plecarea fostilor chiriasi. In comunicat se mentioneaza ca Nord City Tower a fost inchiriata integral, la momentul livrarii, in momentul de varf al pietei imobiliare. Proiectul "a suferit" din cauza crizei economice care a avut un impact puternic in special asupra zonei Pipera.

"Avand in vedere recentele realizari, dar si conditiile dificile ale pietei, ING, ca proprietar al North City Tower se asteapta ca gradul de ocupare al cladirii sa continue sa creasca si sa depaseasca probabil 50% pana la sfarsitul anului, respectiv de trei ori mai mult decat rata de la inceputul anului", a declarat Mihai Plaesu, commercial director al AIG/Lincoln.

ING Bank Romania este parte a grupului financiar olandez ING Group.

AIG/Lincoln, companie de dezvoltare imobiliara fondata in Statele Unite ale Americii, este activa in Romania din 2006. Compania a dezvoltat cladirea de birouri The Lakeview din Bucuresti .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri