Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca specializata in activitatea de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, a anuntat ca isi va majora capitalul social cu 30 mil. lei , pana la 96 de milioane de lei.

Majorarea de capital era un pas firesc tinand cont de strategia si planurile de expansiune pe care intentionam sa le avem in perioada urmatoare. Am intrat primii pe acesta nisa de piata si vrem sa ramanem lideri, a declarat Ionut Costea, presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Majorarea de capital se va face prin aportul in numerar al actionarilor. in urma majorarii, conform Actului Constitutiv, Raiffeisen Bank S.A. si Schwaebisch Hall-Germania vor detine fiecare o cota de 33,324% din capital, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria un pachet de 33,35% din actiuni, informeaza banca.

Anul trecut, activele bilantiere ale RBL s-au dublat, valoarea acestora ajungand la 40 milioane de euro. Valoarea medie a unui contract de economisire-creditare a fost in 2005 de 5.434 euro, echivalent in lei, fata de 4.740 euro valoarea prognozata.

In acest moment distributia produselor de economisire-creditare oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se realizeaza prin doua canale principale; o retea proprie de agenti de vanzari, care cuprindea la sfarsitul anului trecut peste 7.000 de persoane, si sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank. in peste 100 dintre acestea, RBL are birouri proprii de consiliere in vederea semnarii contractelor de economisire-creditare.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A., si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri