Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca specializata in activitatea de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ, a anuntat ca isi va majora capitalul social cu 30 mil. lei , pana la 96 de milioane de lei.

“Majorarea de capital era un pas firesc tinand cont de strategia si planurile de expansiune pe care intentionam sa le avem in perioada urmatoare. Am intrat primii pe acesta nisa de piata si vrem sa ramanem lideri”, a declarat Ionut Costea, presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Majorarea de capital se va face prin aportul in numerar al actionarilor. in urma majorarii, conform Actului Constitutiv, Raiffeisen Bank S.A. si Schwaebisch Hall-Germania vor detine fiecare o cota de 33,324% din capital, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria un pachet de 33,35% din actiuni, informeaza banca.

Anul trecut, activele bilantiere ale RBL s-au dublat, valoarea acestora ajungand la 40 milioane de euro. Valoarea medie a unui contract de economisire-creditare a fost in 2005 de 5.434 euro, echivalent in lei, fata de 4.740 euro valoarea prognozata.

In acest moment distributia produselor de economisire-creditare oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se realizeaza prin doua canale principale; o retea proprie de agenti de vanzari, care cuprindea la sfarsitul anului trecut peste 7.000 de persoane, si sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank. in peste 100 dintre acestea, RBL are birouri proprii de consiliere in vederea semnarii contractelor de economisire-creditare.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A., si-a inceput activitatea in iunie 2004, fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Produsul oferit este in lei si presupune existenta unei perioade minime de economisire, urmata de acordarea unui credit cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Extinderea TVA de 5% la locuinte ar incuraja tinerii sa faca un upgrade