Raportul euro/leu a avut o evolutie stabila in aprilie, investitorii urmarind cu mare atentie ceea ce se intampla in piata valutara, pentru iunie preturile fluctuand intre 3,4682 si 3,48 lei, iar pentru septembrie intre 3,47 si 3,48 lei, fata de 3,50 lei, respectiv 3,52 lei, informeaza Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu.
In aprilie, in piata la termen de la Sibiu au fost realizate peste 152.500 contracte futures si optiuni, mai mult cu circa 6,5 ori fata de aceeasi luna a anului trecut. Valoarea tranzactiilor a fost de peste 212 milioane RON, in timp ce numarul de pozitii deschise a ajuns la aproximativ 101.000.

"Pentru perioada urmatoare se asteapta o crestere a lichiditatii, primele semne aparand deja in ultima sedinta de tranzactionare de vineri", a declarat Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al bursei sibiene.

"Se pare ca majoritatea opiniilor din piata, fie vanzatori, fie cumparatori converg catre doua praguri deosebit de importante pentru raportul euro/leu, cele de la 3,45 si 3,5 lei, explica un broker sibian. O clarificare a evolutiei euro este asteptata pentru a doua saptamana din mai, atunci cand BNR va decide asupra dobanzii de politica monetara. in cazul in care acesta va fi majorata, este de asteptat ca numarul fondurilor speculative sa creasca, implicit o apreciere a leului", a adaugat acesta.

In ceea ce priveste paritatea euro/dolar aceasta a avut o tendinta apreciativa, impusa de evolutiile de pe pietele internationale. Astfel, pentru iunie preturile au urcat de la 1,2370 1,2420 dolari la 1,255 dolari, iar pentru septembrie de la 1,2475 la 1,2555 dolari. Cei care au cumparat optiuni CALL la un pret de exercitare de 1,25 dolari se vor afla saptamana aceasta in castig.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Indicele ROBOR creste pe 4 dintre cele 8 scadente: cat este la 3 luni