BCR, cea mai mare banca locala in functie de active, a intermediat, in primele noua luni ale anului, tranzactii cu aur fizic de peste 500 kg, in valoare de aproape 100 milioane lei.

Potrivit bancii, media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate de la inceputul anului 2012 a fost de peste 40 kg aur/tranzactie.

BCR ofera din anul 2009 clientilor serviciului de private banking - BCR Erste Private Banking - posibilitatea de a trazactiona (vanzare/cumparare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri.

Cantitatea de aur vanduta pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.

“Natiunile si bancile centrale au incredere in aur ca activ de rezerva. Interesul crescut pentru ceea ce pare a se transforma dintr-un metal pretios intr-o “valuta de rezerva”, se manifesta si in Romania, rata de crestere a tranzactiilor cu aur financiar fiind exponentiala”, a declarat Razvan Furtuna, seful serviciului de private banking al BCR.

De la inceputul anului, clientii BCR au tranzactionat produse derivate pe bursa, avand ca baza activul aur, ce au insumat echivalentul a 2,5 tone aur.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR raporteaza o scadere a profitului cu 65,6% in primele 9 luni