BCR, cea mai mare banca locala in functie de active, a intermediat, in primele noua luni ale anului, tranzactii cu aur fizic de peste 500 kg, in valoare de aproape 100 milioane lei.
Potrivit bancii, media celor mai importante tranzactii (ca volum) realizate de la inceputul anului 2012 a fost de peste 40 kg aur/tranzactie.

BCR ofera din anul 2009 clientilor serviciului de private banking - BCR Erste Private Banking - posibilitatea de a trazactiona (vanzare/cumparare) aur financiar (99,99% puritate) sub forma de lingouri.

Cantitatea de aur vanduta pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.

“Natiunile si bancile centrale au incredere in aur ca activ de rezerva. Interesul crescut pentru ceea ce pare a se transforma dintr-un metal pretios intr-o “valuta de rezerva”, se manifesta si in Romania, rata de crestere a tranzactiilor cu aur financiar fiind exponentiala”, a declarat Razvan Furtuna, seful serviciului de private banking al BCR.

De la inceputul anului, clientii BCR au tranzactionat produse derivate pe bursa, avand ca baza activul aur, ce au insumat echivalentul a 2,5 tone aur.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri