Nemtii de la Gothaer Finanzholding a finalizat preluarea pachetului majoritar de actiuni (67%) in cadrul societatii Platinum Asigurari Reasigurari, ca urmare a aprobarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), restul de actiuni raman detinute in mod egal de Constantin Toma si Efraim Naimer.
"Achizitia a 67% din actiunile Platinum este un pas important in strategia de dezvoltare a grupului Gothaer in Europa Centrala si de Est (CEE), iar Platinum este platforma ideala pentru intrarea pe piata romaneasca a asigurarilor. Impreuna cu echipa manageriala locala, ne asteptam sa devenim in urmatorii cinci ani una dintre cele mai mari companii de asigurare pe piata asigurarilor generale din Romania", a declarat Jurgen Meisch, CFO al Gothaer Insurance Group.

Gothaer Versicherungsbank VVaG este una din cele mai importante companii de asigurari mutuale din Germania si compania mama a grupului Gothaer, oferind produse de asigurari generale, de viata si sanatate.

"Intrarea Gothaer in companie este un semn pozitiv pentru Platinum si industria asigurarilor. Ca un prim pas spre integrarea in Grupul Gothaer, Platinum va fi in curand rebranduit in Gothaer", a declarat, de asemenea, Constantin Toma (foto), presedinte al Consiliului de Administratie Platinum Asigurari Reasigurari. Toma a preluat compania Platinum Asigurari in vara anului 2011, dupa retragerea de la conducerea Omniasig.

Gothaer Finanzholding AG este entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului.

Cu o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor, Gothaer este asiguratorul ales de peste 3.5 millioane de clienti, gestionand un portofoliu de active de 23 miliarde euro si un volum anual de prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri