Se coace un super-recuperator de credite restante? Megaproiect pentru rau-platnici
Compania Urban si Asociatii, cu activitate de colectare a debitelor, care a avut in anul trecut o cifra de afaceri de peste un milion de euro si care are clienti precum Volksbank, Altex, Domo, Flanco, doreste sa dea lovitura pe piata recuperatorilor. Volumul creantelor recuperate in 2005 a fost de peste 15 milioane de euro. Proiectul companiei, achizitionata, potrivit „Ziarului Financiar“, de curind de catre una dintre diviziile Erste, cistigatorul BCR, vizeaza atragerea bancilor comerciale intr-o megasocietate de stringere a banilor de la restantierii la credite si nu numai.

Bancile, actionare la recuperatori

Societatea propusa de compania Urban si Asociatii ar urma sa se numeasca Creditban. Ideea proiectului este aceea de a stabili proceduri unitare de recuperare a creantelor care, in opinia companiei, trebuie puse de acord. „Chiar in conditiile existentei unui numar de circa trei-cinci jucatori importanti pe piata colectarii debitelor din Romania, exista totusi carente ale sistemelor de colectare a debitelor, folosite de fiecare din aceste companii de colectare, existenta unor proceduri si a unor practici neunitare de colectare, si posibilitatea redusa pe care o au bancile de a supraveghea, de a monitoriza si de a controla activitatea de soft-collection si hard-collection“ - se arata in argumentarea Urban si Asociatii. Solutia ar fi aceea ca aceste proceduri sa fie agreate de bancile actionare ale societatii Creditban, societate care ar urma sa fie ulterior si cotata la Bursa de Valori.

Spre disciplinarea clientului

Pentru a atrage bancile, compania initiatoare da exemplul Biroului de Credit, care are ca actionari bancile comerciale si reprezinta un succes. „Societatile bancare din Romania trebuie sa inteleaga ca numai actionind impreuna si in cadrul unor sisteme de lucru unitare si asupra carora sa aiba control deplin pot sa isi redefineasca strategia de expansiune pe piata romaneasca in conditii de siguranta“ - se arata in proiect. Potrivit Urban si Asociatii, toate bancile din Romania au interese comune in ceea ce priveste disciplinarea clientelei si educarea acestora in scopul platii ratelor unui credit la termenele, scadentele si in cuantumurile precizate in contracte.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5095&art=12240&cHash=b232f3801a

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Notificarea.ro, business romanesc care te ajuta sa recuperezi creante