Preturile obligatiunilor guvernamentale romanesti denominate in valuta au crescut puternic in ultimele zile, investitorii considerand castigurile oferite relativ ridicate, iar cererea a determinat caderea randamentelor la minime record, potrivit Bloomberg.

Randamentele obligatiunilor romanesti denominate in euro, cu maturitatea in anul 2018, au scazut vineri cu 27 puncte de baza (0,27 puncte procentuale), la 4,068%, cel mai redus nivel inregistrat vreodata. Pe ansamblul acestei saptamani, randamentul a coborat cu 57 puncte de baza, mai mult de jumatate de punct procentual, scrie Mediafax.

Pentru obligatiunile in dolari cu maturitatea la 10 ani, randamentul de referinta a scazut vineri cu 17 puncte de baza (0,17 puncte procentuale), la 4,284%, stabilind de asemenea un nou minim. In ultimele cinci zile, declinul costului de finantare in dolari s-a redus cu 51 puncte de baza, respectiv 0,51 puncte procentuale.

Obligatiunile guvernului polonez denominate in valuta, cu maturitatea in 2018, au un randament de referinta de 1,899%, in timp ce datoria Turciei afiseaza un yield de 3,345%.

"Romania beneficiaza de cerere solida pe pietele de credit din Europa Centrala si de Est. Riscurile idiosincrasice din Romania s-au atenuat in ultimul timp. Anticipam ca evolutia pozitiva va continua", comenteaza pentru Bloomberg analistul Andreas Kolbe de la banca britanica Barclays.

Leul s-a apreciat vineri pe piata interbancra cu 0,1% fata de euro, la 4,56 lei/euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Finantele anunta finalizarea planului de finantare externa pentru 2019