Nicolae Surdu si-a incheiat mandatul de director general al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), iar interimatul institutiei de credit va fi asigurat de catre Ion Dobrica.

La inceputul lunii octombrie 2009, consiliul de administratie al Bancii Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere. Anterior, Nicolae Surdu ocupase functia de director general al sucursalei Fortis Bank din Romania.

Ion Dobrica are 59 de ani si are o experienta de peste 35 de ani in domeniul economic si bancar dintre care peste 13 in cadrul Bancii Comerciale Carpatica. El coordoneaza activitatea diviziei controlling si trezorerie a BCC si este director executiv si membru al Directoratului.

Banca Comerciala Carpatica, institutie de credit controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, a inregistrat in primul semestru al anului un profit net de 9,2 milioane lei, fata de o pierdere de 7,2 milioane lei raportata in perioada similara din 2011.

In al doilea trimestru, profitul net al bancii a scazut cu 92,3% comparativ cu perioada ianuarie-martie, la peste 600.000 de lei.

Carabulea si-a dat demisia din functia de presedinte si membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica in aprilie, dupa ce acesta a fost condamnat la 18 luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita.

La inceputul lui octombrie, acesta a fost eliberat, dupa ce Tribunalul Alba a respins recursul inaintat de procurorii DNA impotriva deciziei de eliberare conditionata a omului de afaceri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Dan Stroe, fost director in ANAF, urmarit penal de DNA