Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing Romania au realizat un acord de finantare pentru 20 milioane de euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru creditarea proiectelor initiate de catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), companii cu un numar de angajati intre 250 si 3.000 de oameni (mid - cap) si entitatile publice din Romania.
Acordul de finantare cuprinde 15 milioane euro catre Intesa Sanpaolo Bank Romania si 5 milioane euro catre Intesa Sanpaolo Leasing Romania.

Fondurile BEI vor fi utilizate pentru co-finantarea proiectelor din sectorul industriei si al serviciilor, inclusiv turism, proiectelor de infrastructura mici si medii sustinute de autoritatile locale si proiectelor de investitii privind domeniul energiei, protectia mediului inconjurator, sanatate si educatie. Potrivit acordului, cel putin 70% din valoarea creditelor vor fi alocate proiectelor initiate de IMM-uri si companii mid cap (cu pana la 3.000 de angajati).

Acestea sunt primele imprumuturi BEI acordate Intesa Sanpaolo Bank si Intesa Sanpaolo Leasing in Romania, ce se alatura astfel institutiilor partenere privind fondurile BEI pe piata locala.

Incepand cu 1991, BEI a acordat imprumuturi in Romania in valoare totala de circa 9 miliarde de euro. Din aceasta suma circa 900 de milioane euro, inclusiv imprumuturile semnate astazi, reprezinta suport pentru punerea in aplicare a proiectelor mai mici ale IMM-urilor, companiilor cu pana la 3.000 de angajati si municipalitati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri