Rezervele internationale ale Romaniei totalizau 18,293 miliarde euro, la 30 aprilie, a anuntat, miercuri, Banca Nationala.
       
In luna aprilie s-a inregistrat o crestere de 147,4 milioane euro. Aceasta a fost rezultatul intrarilor de valuta de 557,7 milioane euro reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele.
       
Iesirile au reprezentat 410,3 milioane euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice.
       
Rezerva de aur s-a mentinut la 104,8 tone. in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,712,5 miliarde euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) sa se situeze la peste 20,00 miliarde euro.
       
Pana la finele anului 2006, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 946 milioane euro.