Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta in crestere, pentru a patra sesiune consecutiv, la 4,5789 lei/euro, reprezentand un nou maxim al ultimelor 11 saptamani si tot mai aproape de recordul consemnat la inceputul lunii august.
O cotatie mai ridicata a fost publicata la 3 august, de 4,6481 lei/euro, reprezentand nivelul record al ratei de referinta. In sesiunea de miercuri, cursul a fost de 4,5742 lei/euro, scrie Mediafax.

Leul s-a depreciat usor si in raport cu dolarul, iar referinta a urcat cu 0,12 bani, de la 3,4888 lei/dolar la 3,49 lei/dolar. In acelasi timp, cursul oficial leul/franc elvetian a crescut de la 3,7805 lei/franc la 3,7853 lei/franc.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

In debut, bancile cotau euro la 4,5720 - 4,5750 lei, in scadere usoara fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand euro era transferat pentru 4,5770 - 4,5785 lei.

In prima parte a zilei, cursul a inregistrat oscilatii aproape de 4,58 lei/euro.

Dealerii nu exclud ca leul sa continue deprecierea, insa miscarile vor fi modeste, pe fondul temerilor legate de interventii indirecte din partea BNR.

Dobanzile au afisat joi de banci pentru depozitele plasate (ROBID) si atrase (ROBOR) cu scadenta la o zi au scazut de la 5,11 - 5,61% la 4,93 - 5,43% pe an. Totodata, randamentele pentru depozitele cu scadenta la o saptamana au coborat de la 5,19 - 5,69% la 5,15 - 5,65% pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri