UniCredit Tiriac Bank estimeaza ca pana la finele anului viitor isi va dubla numarul de clienti private banking care investesc prin intermediul bancii austriece Schoellerbank, la aproape 100 de persoane.

Schoellerbank este o subsidiara a UniCredit Bank Austria, iar, in prezent, in jur de 50 de clienti investesc prin banca austriaca pe pietele locale si internationale. Plafonul minim pentru colaborarea cu institutia financiara din Austria este de un milion de euro.

„Prin intermediul nostru (divizia de private banking a UniCredit Tiriac Bank – n.r.), clientul isi deschide un cont in Austria. Consilierii de investitii pot veni in Romania sau clientul poate alege sa mearga la Viena. Parteneriatul cu Schoellerbank ne permite sa raspundem intregii game de nevoi financiare ale clientilor nostri, oferindu-le astfel accesul la produse si servicii complexe de pe pietele externe”, a explicat Anca Eremia, directorul UniCredit Tiriac Bank private banking.

Directorul Private and Institutional Investors in cadrul Schoellerbank, Stephan Maxonus, recomanda in aceasta perioada investitiile in cadrul companiilor din domeniul bunurilor de larg consum, care sunt folosite zilnic de populatie, precum Coca-Cola, McDonald’s sau Procter & Gamble.

„Dupa caderea comunismului, in Romania au aparut mai multi de oameni de afaceri, care au facut averi considerabile. Acestia oameni sunt targetul nostru”, a mentionat Maxonus.

Schoellerbank a fost fondata in 1833 si este una dintre institutiile cu cea mai indelungata traditie in serviciile de private banking din Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce inseamna promovarea bursei pentru micii investitori din piata?