Cresterea veniturilor fiscale in primele noua luni se datoreaza eliminarii retelei de crima organizata la varful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, diferenta de bani inregistrata in plus fiind luata anterior de fostul sef ANAF Sorin Blejnar si cei care l-au ajutat, sustine premierul Ponta, citat de Mediafax.

"Nu cred ca deodata administratia fiscala romaneasca a devenit mult-mult mai eficienta sau am avut un boom economic. Practic, aceasta crestere se datoreaza schimbarilor de la varful ANAF in special. Asta insemna pentru buget pastrarea in fruntea ANAF a unei retele de crima organizata si coruptie care, vedeti zi de zi pe la televizor, a avut sprijinitori, responsabili, oameni care au pastrat-o si incurajat-o sa ramana la conducerea ANAF. Doar varful ANAF inseamna un plus de incasari fiscale la buget de 10%, care se ducea la domnul Blejnar si la cei cu care vorbea domnia sa pe la telefoane si prin alte colturi de care nu am aflat inca ", a spus Ponta in sedinta de sambata a Guvernului.

Executia bugetului general consolidat dupa primele noua luni s-a incheiat cu un deficit de 7,17 miliarde de lei, respectiv 1,18% din PIB, fata de un deficit de 2,4% din PIB in perioada similara din 2011 si de 1,17% din PIB la finele lunii august.

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 141,1 miliarde lei (23,2% din PIB) la finele lunii august, inregistrand o crestere cu 7,2% fata de perioada similara a anului precedent in termeni nominali si cu 0,5 puncte procentuale ca pondere in PIB.

Veniturile fiscale au inregistrat in termeni nominali o crestere cu 9,5% fata de anul precedent, evolutii favorabile inregistrandu-se la taxa pe valoarea adaugata (+6,2%), accize (+8,7%), impozit pe venit (+12,3%), impozit pe profit (+6,3%).

Guvernul a aprobat, sambata, a doua rectificare bugetara din acest an intr-o sedinta care a durat doar aproximativ 15 minute si s-a desfasurat integral in fata jurnalistilor, cei mai multi bani fiind acordati agriculturii.

Ordonanta de rectificare bugetara prevede ca veniturile bugetului de stat vor fi mai mici cu peste un miliard lei, prin scaderi la TVA, sume primite de la UE in contul platilor efectuate, impozit pe venit si salarii, iar cheltuielile vor fi majorate cu 307 milioane lei pentru acoperirea costurilor de personal, achizitii si subventii agricole.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
ANAF: Cei care isi platesc impozitele la timp ar putea fi recompensati