Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de schimb in scadere pentru a 11-a sesiune consecutiva, de 4,5089 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel incepand cu 19 septembrie, informeaza Mediafax.
Rata de schimb este cu 0,82 bani mai redusa fata de marti, cand s-a plasat la 4,5171 lei/euro. Un curs inferior, de 4,5037 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 19 septembrie.

Leul s-a apreciat si fata de moneda americana, referinta fiind de 3,5102 lei/dolar, cu 2,04 bani mai jos fata de cea de marti, de 3,5306 lei/dolar. In acelasi timp, cursul oficial pentru francul elvetian a fost de 3,7339 lei/franc, in scadere de la 3,7423 lei/euro.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

La deschidere euro a fost cotat la 4,5110 - 4,5140 lei, foarte usor sub nivelurile de marti din jurul orei 16:30, de 4,5130 - 4,5150 lei/euro.

Ulterior, cotatiile au coborat sub nivelul de 4,51 lei/euro, iar dealerii spun ca, cel mai probabil, BNR continua sa vanda indirect euro pentru a schimba valuta primita de la Ministerul Finantelor.

Zlotul si forintul au debutat, de asemenea, pe apreciere in raport cu euro, dupa ce realegerea lui Obama presedinte in SUA a adus pentru moment un usor optimism pe piete, pentru ca s-a eliminat o incertitudine, potrivit dealerilor.

Dobanzile practicate miercuri de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi se plasau la 5% - 5,5% pe an, aproape de cele de marti. In acelasi timp, dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana s-au plasat la 5,23% - 5,73% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri