UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 146,8 milioane lei (33,1 milioane euro) in primele 9 luni din 2012, in crestere cu 18,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In trimestrul al treilea, profitul net a fost de 71,8 milioane lei, aproape de nivelul inregistrat pe tot primul semestru al anului.

Veniturile totale ale bancii au fost de 906 milioane lei (204 milioane euro) in primele 9 luni ale anului, in scadere cu 1,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cheltuielile operationale au crescut cu 3,5% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 471 milioane lei (106,3 milioane euro). Provizioanele pentru credite au avut o evolutie favorabila, scazand cu 19,4%.

“Contextul economic dificil la nivel european si dinamica factorilor specifici de la nivel local nu au reusit sa aduca o contributie pozitiva la cresterea economica in trimestrul al treilea si nici sa marcheze o schimbare in tendintele de pana acum. Marjele au ramas reduse, iar masurile de optimizare si eficientizare au continuat. Cu toate acestea, am reusit sa avem o evolutie pozitiva, cu un nivel bun al lichiditatii, cu o marja de capital sanatoasa si o crestere a volumelor, situandu-ne pe o pozitie favorabila in piata si, mai important, am continuat sa creditam economia”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a imbunatatit fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2012 (6%) si fata de cel inregistrat anul trecut (6,9%), ajungand la 7,6%. Raportul dintre costuri si venituri a ajuns la 52% dupa primele 9 luni ale anului 2012.

Activele bancii au ajuns la 23,8 miliarde lei (5,2 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2012, in crestere cu 10,5% comparativ cu 30 septembrie 2011 si cu 4,2% fata de inceputul anului. Valoarea creditelor din bilant a fost de 17,6 miliarde lei (20,6 miliarde lei incluzand si creditele externalizate), in crestere cu 13,7% fata de 30 septembrie 2011 si cu 10,8% peste nivelul de la inceputul acestui an.

Astfel, la evolutia portofoliului de credite al UniCredit Tiriac Bank a contribuit majorarea cu 45% fata de inceputul anului a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si cu 21% a creditelor acordate companiilor de talie medie.

Depozitele clientilor au ajuns la 12,4 miliarde lei la finalul lunii septembrie 2012, fiind cu 25,1% peste nivelul inregistrat cu un an in urma si cu 7,6% mai mult fata de inceputul anului.

In aceste conditii, raportul dintre credite si depozite a scazut pana la 142%, cu 14 puncte procentuale sub raportul afisat la 30 septembrie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri